- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
martulka84
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o golenie to na ostatniej wizycie dostałam taki opie.prz od lekarza, że hoho.. Wieczór wcześniej gimnastykowałam się z lusterkiem 1,5 godziny.. po skończonej akcji zadowolona, że gładka jak pupcia niemowlaczka sobie pójdę na popołudniową wizytę następnego dnia.. Kurna.. krem do golenia, którego używam od wielu lat, a jednak mnie uczulił + przytępa maszynka + leginsy + pogoda = okropne podrażnienie całego krocza - na wizycie wyglądało jak poparzone pokrzywą, nie wspomnę już jak pieeeeekło Gin "zwyzywał", ale ostatecznie zalecił sudcrem - powinien się nazywać "cudokrem" - 4 razy zastosowany i od wtorku do dziś dolegliwości minęły.
A co do zaleceń lekarza - (skoro nie mam gąszczu, no i przez ten miesiąc nie urośnie więcej niż 1cm, to) kategorycznie zakazał golenia się tam jak już się zacznie coś dziać, chodzi właśnie o to, że własnoręczne golenie podczas np. skurczu grozi dodatkowym zacięciem, a i skóra jest zaraz po goleniu podrażniona, w połączeniu z potem i "płynami które będą się z nas wydobywać" podczas porodu to będzie powodowało dodatkowy bół, pieczenie czy szczypanie.
Zatem podsumowując słowa mojego gina: ma być higienicznie, co nie oznacza że musi być idealnie gładko, wystrarczy, że owłosienie będzie krótko przystrzyżone. I tego będę się trzymać.
A co do zaleceń lekarza - (skoro nie mam gąszczu, no i przez ten miesiąc nie urośnie więcej niż 1cm, to) kategorycznie zakazał golenia się tam jak już się zacznie coś dziać, chodzi właśnie o to, że własnoręczne golenie podczas np. skurczu grozi dodatkowym zacięciem, a i skóra jest zaraz po goleniu podrażniona, w połączeniu z potem i "płynami które będą się z nas wydobywać" podczas porodu to będzie powodowało dodatkowy bół, pieczenie czy szczypanie.
Zatem podsumowując słowa mojego gina: ma być higienicznie, co nie oznacza że musi być idealnie gładko, wystrarczy, że owłosienie będzie krótko przystrzyżone. I tego będę się trzymać.
Zuzia - ja mam depilator Brauna i nakładam funkcję maszynki i lecę tak samo jak Ty
martulka - no oczywiście że nie musi być odealnie gładko, właśnie dość krótko, ale nie idealnie, to nie pokaz "kaśkowych" fryzur wkońcu
martulka - no oczywiście że nie musi być odealnie gładko, właśnie dość krótko, ale nie idealnie, to nie pokaz "kaśkowych" fryzur wkońcu
jak byłam na porodówce to połozna pokazała salę przedporodową, w której następuje pierwsze badanie, ew. lewatywa i golenie to ostatnie powiedziała, że goli się tylko od sromu do odbytu tam gdzie ewentualne cięcie, położna w SR całkowicie odradza golenie maszynkami ze względu na podrażnienie i możliwość zapalenia mieszka, jej zdaniem najlepsze są kremy tylko, że to znowu chemia...
Agulka2012
ja tez mam już wielki problem z goleniem. przedwczoraj goliłam się na czuja a potem malutkim lusterkiem starałam się ocenić swoją pracę ale pewnie lekarze nie już się przyzwyczaili że kobietki nie są tam idealnie gładkie pod koniec ciąży.
ania-aneczka
Może też powinnam taką maszynkę elektryczną kupić bo ja już nie wiem czego używać żeby mnie nie wysypywało i nie bolało i nie piekło;/ A brunetki pewnie mnie rozumieją
Mysza1984
lalllalalala ;-)
ania - ja też mam bardzo wrażliwą skórę, ale chyba już się przyzwyczaiła do mojego samookaleczania :-) Ja używam pianki do golenia od M i maszynkę kupiłam sobie męską wilkinsona bo te damskie jakieś do bani...
ania-aneczka
Mysza ja używam maszynek Venus (dość drogie wkłady) , ale póki co najlepsze. Bo te typowo jednorazowe mnie kaleczyły I pianki też Venus takiej nowej i jest fajna. I raz mam krostki raz nie, ale cóż taki nasz los.
Raz kiedyś poszłam na stałą depilację (powinno się iść 3 razy) , ale ból był taki, że drugi raz już się tam nie pojawiłam
Raz kiedyś poszłam na stałą depilację (powinno się iść 3 razy) , ale ból był taki, że drugi raz już się tam nie pojawiłam
reklama
zyrraffka
Szczęśliwa mama
dziewczyny kiedy powinno się pakować torbę do szpitala bo już nie pamiętam???:-)
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: