reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród - pytania, wątpliwości, wskazówki...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moja córa w szpitalu leżała głową w dół w 26 tygodniu, od tamtej pory cały czas się boję, że się obróci z powrotem głową w górę. Nic mnie tak nie przeraża jak wizja cesarki, wskazaniem mogą być moje problemy zdrowotne. No ale lekarz powie co robimy w przyszły piątek. Trzeba myśleć pozytywnie.

reklama
Pierwsza córcia ostatecznie przekręciła się główką w dół w 36 tygodniu!... Do tego czasu wiła się jak wąż...w jedną i drugą stronę...pomimo małej ilości wód płodowych:)...

Moje maleństwo niestety też cały czas dupką do dołu. Bardzo się boję bo też jestem anty nastawiona do cesarki :-( Zobaczymy co się okaże w czwart. Choć cos czuje że się nic nie zmieniło bo cały czas czuje ruchy na dole...

ja też czuje ruchy na dole przy samym wzgórku, a już kolejne usg maleństwo było główką w dół, śmiałam się, że czuje może dlatego, że oczka trze:-)

A jak się przekręci główką w dół to jeszcze jest możliwość, ze znowu się odwróci pupką w dół np? chyba raczej już tak zostanie co?
Moja wczoraj w nocy tak się wiła , że szok...no chyba pierwszy raz takie manewry robiła:) w szoku byłam:) Szkoda, że mąż już spał :)

moja też się wije jak wąż ale 2 ostatnie usg zawsze miała główkę w okolicach miednicy ;)

A moj juz od 24 tyg sobie glowa w dol lezy i tak bylo juz na 2 usg... Podejrzewam, ze teraz bedzie to samo, bo ruchy czuje przewaznie w tych samych miejscach, ewentualnie rozpychanie w poprzek...

reklama
no masz mały obrócił się głową w dół ale ciągle obawiam się że zacznie się wiercić i znów będzie dupką w dół.. oby nie!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry