reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

poród przez cc czy siłami natury?

reklama
Oby bylo latwiej :) Ja tez w polsiedzacej - maz mnie trzymal pod plecami...chyba....cos tak mi swita :-D Wykonczyly mnie skurcze po odejsciu wod. A pomyslec, ze partych mialm tylko 10 minut. Sa babeczki, ktrore maja nawet kilka godzin boli partych....wyobrazam sobie, ze te to dopiero maja sily na pozycje kuczna lub stojaca czy jakas tam inna wymagajaca wysilku :-D
Rany, tym razem chyba chce znieczulenie....nie wiem czy przez te tematy poruszane tutaj, ale strasznie zaczelam sie bac tego porodu.

a ja od jakiegos czasu stosuje autosugestię i wmawiam sobie, że się nie boję tego porodu i jak na razie działa...

czesc dziewczyny,
przepraszam,ze sie wtrace w dyskusje ale czy to nie jest tak ze tego naciecia sie w ogole nie czuje?ponoc robia je w szczycie skurczu i jest to zaden bol w porownaniu do tego porodowego.Pytam bo sama mam mgliste pojecie o porodzie,mialam expresowa cesarke bez zadnych powiklan ani bolu

No to współczuję,ja rodziłam w półleżącej i też strasznie było ciężko:-(.
Ale cały czas się jakoś głupio łudzę,że tym razem będzie lżej:-):-):-)
też się tak łudzę
No kolejny poród podobno jest łatwiejszy :)
chciałam bym tak w to wierzyć :-)
I oby tak było;-):tak::-)!!!
zgadzam się ale ja mam pecha to będę miała jeszcze gorzej bo ja się urodziłam z pod czarnej gwiazdy :-D:-D

A ja miałam pierwsza cesarkę i wspominam to bardzo dobrze:) oliwia była pośladkowo ułozona i nie było innej możliwości. Ale teraz myśle że dam radę sama urodzić;)
jak tak leżałam przed cesarką na sali już po podłączana do tych wszystkich "kabli" to myslałam że ucieknę ( ze starchu) ale pomyślałam sobie że to nie grypa i sama nie przejdzie:))) więc dziewczęta : Tyle kobiet daje radę więc i y damy!!!:)

reklama
Do góry