reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród przedwczesny

Mi lekarz powiedział, że napewno będzie wcześniej. Mam tylko wytrzymać do 37 tc, bo wtedy według lekarzy dziecko jest donoszone. A co będzie to zobaczymy :-)

reklama
Mnie wg kalendarza termin porodu jest na 20 lutego, a wg USG na 25 lutego :-p wiec pewnie urodze po 20luty bo na razie nic nie wskazuje na wczesniejszy poród ;-)

ja rodziłam dwa razy raz w 35 tc a raz w 33tc i nic nie wskazywał na wczesniejszy porod poprostu nage sie zaczeło i juz

U mnie obie ciaze skonczyly sie w 42 tyg :dry:a lekarze mowili mi ze moge wczesniej urodzic:sorry2:,sama probowalam roznych sposobow na przyspieszenie porodu ale nic ,a nic nie dzialalo:no:
.Acha jeden porod wywolywany a drugi samoczynny.Tzn zlitowala sie lekarka na wizycie kontrolnej KTG i mi zrobila masaz i przebila pecherz,po paru godzinach wrocilam na porodowke rodzic :-)

U mnie obie ciaze skonczyly sie w 42 tyg :dry:a lekarze mowili mi ze moge wczesniej urodzic:sorry2:,sama probowalam roznych sposobow na przyspieszenie porodu ale nic ,a nic nie dzialalo:no:
.Acha jeden porod wywolywany a drugi samoczynny.Tzn zlitowala sie lekarka na wizycie kontrolnej KTG i mi zrobila masaz i przebila pecherz,po paru godzinach wrocilam na porodowke rodzic :-)
ja jestem w 40 tygodniu i 4 dniu i nic i nic i nic - N I C !!!!!!

Ja urodziłam 2 tyg po terminie z usg. Termin z om w skazuje tylko tydzień po terminie :-)

To czekanie po terminie było straszne... :dry:

reklama
Witam wszystkie Panie!
Jestem studentką 5 roku Wydziału Nauk o Zdrowiu i piszę pracę magisterską na temat zagrażającego porodu przedwczesnego. Uprzejmie proszę o wypełnienie poniższej anonimowej ankiety potrzebnej do przeprowadzenia moich badań. W celu rozpoczęcia wypełniania ankiety proszę kliknąć poniższy link.
Z góry bardzo dziękuję za wypełnienie ankiety.:-)

Poród przedwczesny - www.ankietka.pl

Do góry