reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród....już.... tuż ......tuż...

dziewczyny, prosze o pomoc!!!
pisałam już, ze miałam dziś zrobiony masaż szyjki i miałam po nim lekkie krwawenie, które ustało, ale teraz (pod wieczór) zaczął mnie znów brzuch boleć jak w czaie okresu (lekkiego) i mam lekkie krwawienie (wygląda jak w pierwszych godzinach okresu, albo pod koniec; takie ciemne i lekkie, ale się sączy... )...
czy to czop odchodzi? czy co?? napiszcie mi proszę! może któraś już to miała!!!!!

reklama
rodzisz kochana, rodzisz...
mam wrażenie, że najdalej 2 dni i po wszystkim... mi wody odeszły w niecałą dobe po masażu i takim wlasnie krwawieniu... :)

dzięki teddy... tak też nieśmiało podejrzewam :)
ale skoro mówisz, ze u ciebie bylo podobnie, to zaczynam się do tej myśli przyzwyczajać...
jestem już po goleniu... ledwo żyje po tej operacji. mój satry w ogóle nie ma wyobraźni ;D
chciał mi cipkę golić jak nogi rach ciach i już... zaciął mnie pięknie na co tak się wydarłam, ze chłopak zdębiał ;D
potem musiał mnie zdezynfekować :p
ech, nie jest lekko być kobietą...
no, teraz chyba zjem sobie jogurcik i jabłuszko. u nas nie ma lewatywy, a może bym sie dobrze wytentegowała przed wszystkim...
bobek wali mnie w szyjkę... dobija sie jak szalony! chyba też przeżył traumę w związku z goleniem ;D

efunia, ja nei wiem, czy to jest regulą, ze masaż wywołuje skurcze, ale chyba właśnie po to się go robi... ::)

i niech Ci zrobią lewatywe, bo jak sie nie opróżnisz to bedziesz płakać za 2 dni...
jak nie robią standardowo, to ich poproś... ja Ci dobrze radze... :)

kochana, lewatywa chyba bedzie zbedna...
prawie kibelek rozsadzilam... ;D za przeproszeniem ::)
i zbiera sie na ciag dalszy!!
ledwo zyje! co za atrakcje... jak tak dalej pojdzie to urodze nawet nie wiedzac kiedy ;D

Cześć dziewczyny, byłam dziś u ginki, ale tyyyle nowych rzeczy mi powiedziała, że już zaaferowana nie zapytałam. Moze któraś z Was mi pomoze , powiedziałą : "Szyjka miękka, skrócona, przepuszcza palec". Co to znaczy, ze przepuszcza palec? Że jest już rozwarcie na 1 palec? I czy to oznacza, ze jest szansa, żebym wczesniej urodziłą? Bo to się chyba musiało szybko w takim razie rozewrzeć, wczoraj rano wzięłam ostatni raz Fenoterol, a w nocy miałam takie leciutkie, ale bóle jakby i trochę kłucie. Ginka powiedziała, ze urodzę w ciągu 2 tygodni, ale nie będzie to szybko, nie wiedziała jednak, że dopiero odstawiłam ten Fenoterol, bo kazała mi już 2.10, a ja odstawiłam dopiero wczoraj. PROSZĘ, napiszcie.

Pozdrawiam!

dorothy23 nie wiem czy ci pomogę - ale ja jak byłam na ostatniej wizycie u gin to było jakieś 3 tyg. temu to powiedział, że terminu porodu raczej nie donoszę i że to będzie dużo szybciej - zostało mi 4 dni - a ja dalej chodzę 2w1. Ginekolog, choć nie wiem jak by się starał to wróżką nie jest. Spakuj torbę do szpitala i czekaj cierpliwie - a może się okaże, że twoja gin. miała rację.

Doroty, to, że szyjka przepuszcza 1 palec nic nie znaczy. Moja przepuszcza od tygodnia :) A moja koleżanka chodzxiła przez ponad 2 tygodnie z szyjką, która przepuszczała 3 palce. nawet na wieczprze panieńskim była i na ślubie z weselem!

reklama
:( Kurczę, a już się łudziłam ... Bo jeszcze brzuch mi się do tego wszytskiego opuścił bardzo i już nadzieja matką głupich :p :p :p

Do góry