reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród....już.... tuż ......tuż...

A, Dorothy, i to na dodatek było drugie dziecko, które podobno szybciej się rodzi :)
NIe ma co, natura sama da znać kiedy. A torbę spakuj, faktycznie, a może Twoja córeczka szybciej będzie chciała świat zobaczyć?

reklama
Mam pytanie do rozdwojnych mamuś.
Jak to jest z tym znieczuleniem zo?
Czy ejst ono bolesne, bo strasznei sie boje, bo aj jestem panikara, ze podczas podawanei się ruszę.
Opiszcie mi jak to podawają i jak to boli chcę sie przygotować na wieczór.
Z góry dziękuję!

Dziewczyny - POMOCY- ja już chcę urodzić!!!!! Znacie jakieś sposoby na przyspieszenie porodu? Oprócz tych oklepanych, jak picie herbatki z liści malin itp. Czy chodzenie po schodach pomaga? Albo moja siostra np. skakała ze stołka. HELP! Już od kilku dni nie wychpodze, bo mi tak brzus urósł, ze nie mieszczę się w żadną kurtkę, a jest 5 stopni, nawet do sklepu nie mogę iść, siedze sama w domu przed komputerem, jem i tyję. I pogłebia się moja depresja.Heeeeeeeeeeelp!

-pobudzanie brodawek przez masaż,co najmniej 3 godz.,najlepiej rano, w południe i wieczorem po godz. masując lewą i prawą po 15 min
-sex a po nim 2 łyżki oleju rycynowego(można rozmieszać z sokiem pomarańczowym) zaraz po tym ciepła kąpiel
-spacer 2 godz
to tyle co znalazłam w mojej książce :)

Też chciałam spróbować z tym olejem ale położna odradziła, powiedziała że moze strasznie przeczyścić przy porodzie.
Za to sex poleca jak najbardziej ;D
Herbatki jak dotąd nie udało mi sie kupić.
W SzR poznaliśmy też różne cwiczenia do porodu aktywnego które mogą przyspieszyć poród.
U mnie nie przyspieszyły jak widać ;D ale nie zawsze mi sie chciało ćwiczyć w domu :-[
Nie wiem czy sie przyda ale sa tu pewne informacje
http://www.rodzicpoludzku.pl/porod/pozycje.html
Chyba rzeczywiście zacznę ćwiczyć ;)

Mam pytanie do rozdwojonych mamuś.
Czy jak się sączą wody to dzieje sie tak bez przerwy czy nie?
Pytam dlatego ze co jakiś czas poplamie a potem przerwa. To nie jest "galaretka" tylko bardziej rzadkie i bezbarwne.

Brrr, ja nie moge pobudzac brodawek, bo mnie to niesamowicie denerwuje to uczucie, aż mi ciarki wyłażą na plecach na samą myśl :( Na spacer iść nie moge, bo nie mam w czym. Może podreptam w miejscu przez 2 godziny? ;) Możnaby tak? Albo poskacze z tego stołka faktycznie :p Olej mnie niesamowicie odrzuca, a sex ... czy chodzi o spermę? Bo to chyba na mnie też nie działa :p :mad: :( Stres ... też nie da rady, bo mnie wszyscy ostatnio oszczędzają :( Słyszałam jeszcze o masarzu szyjki, ale nikt mi nie chcve zdradzić, na czym to polega. Może bym sama spróbowała sobie zrobić ;) ;D

reklama
tak ciągle zaglądam na ten wątek i nikt nie chce Dorothy odpowiedzieć ;D ;D sama jestem ciekawa na czym polega ten masaż szyjki ;D ;D ;D kobieca ciekawość ;D ;D

Do góry