reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród....już.... tuż ......tuż...

reklama
wczoraj wieczorem dałam niezły popis...
ryczałam tak, ze chyba sąsiedzi mnie słyszeli...
wyłam, ze mój mąż tyle pracuje ostatnio i że na dodatek w niedzielę po południu wyjeżdża, a ja sie boję rodzić sama!!
przepłakałam chyba z godzinę...
no, ale takie jest życie. chłop musi pracować :( a w końcu warszawa nie na końcu świata...
ale tak mi smutno nadal...

wiesz, efuniu, ze ja tez tak mam czasami? a najczesciej to rycze z powodu caloksztaltu (czyt. nie wiadomo o co). wczoraj spanikowalam, ze na pewno mi meza z pracy do porodu nie wypuszcza, a tu niespodzianka :D szefowa mowi, ze bez problemu, bo 4dni w roku na zadanie mozna (to wiadomo, ale mogliby utrudniac). do tego jeszcze 2dni okolicznosciowego z tyt. urodzenia potomka, 2dni opieki nad dzieckiem i zaleglych 8 urlopu wypoczynkowego. CUDOWNIE! bede mogla sobie odpuscic kombinacje ze zwolnieniem na opieke nade mna.

opieka nalezy sie tylko jednemu z rodzicow
tzn 2 dni w roku a w tym roku my mamuski mamy do konca roku maciezynski to tayusiowie moga wykozystac ta opieke

to jest tak, ze jednemu z rodzicow - moze byc Tobie lub mezowi, obojetnie. a ze ja zlozylam we wrzesniu wypowiedzenie to u nas wszystkie takie 'atrakcje' ma do wykorzystania maz.

Art. 188 [Zwolnienie od pracy na opiekę]

Pracownikowi wychowującemu przynajmniej jedno dziecko w wieku do 14 lat przysługuje w ciągu roku kalendarzowego zwolnienie od pracy na 2 dni, z zachowaniem prawa do wynagrodzenia.

https://www.babyboom.pl/forum2/index.php?action=post;topic=2918.735;num_replies=736

NO TO WSPANIALE!! chociaz jakaś dobra wiadomośc dzisiejszego dnia :D
mój stary idzie dziś na finalna rozmowę do international paper... chyba stąd też moje zdenerwowanie...

reklama
Witam,

tak sobie czytam waszą dyskuję na temat masażu szyjki - to ja wam napisze na czym to mniej wiecej  polega - jeśli jest rozwarcie położna lub lekarz wsadza paluszek albo dwa albo jeszcze więcej :)  i próbuje rozciągnąć/ rozepchać  brzegi szyjki  na siłę - boli jak cholera.

A propo opieki na matkę - przy porodzie siłami natury nalezy sie 7 dni prz cc 14 ale nie wszytskie szpitale tego przestrzegają - mój mąz dostał 14 dni mimo że nie było cc.

Pozdrawiam

Do góry