reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród....już.... tuż ......tuż...

mam pytanie a jestem nowa na forum,od 2 dni mam potwornie mocne bóle krocza i podbrzusza czy to może coś oznaczać,zaznaczam że mam problem ze skracajaca sie szyjka,czy ktos zna sposob jak to zalagodzic, bo niedlugo to maz mnie bedzie musial przewracac z boku na bok:)inaczej niedam rady z tego bolu

reklama
Radziłabym Ci jaknajszybciej odwiedzić lekarza,ja również mam skróconą szyjkę lepiej tego nie bagatelizować,sama mam kłucia podbrzusza i jutro pójdę do ośrodka i zrobię sobie to badanie Crp, boję się że to może być jakiś stan zapalny

Mala idz do lekarza. kłucie moze oznaczac dalsze sie jej skracanie. poczytaj watek skracajaca sie szyjka- tam jest duzo na ten temat.
poza tym witamy na forum. napisz cos o sobie :)

:laugh:milo ze ktos tak szybko odpowiada:)a cio ja moge o sobie napisac,moze tyle ze to moje pierwsze bajbi i juz sie niemoge doczekac kiedy bede miec swego babelka kolo siebie a nie w sobie,jak narazie pani gin ma nadzieje ze chociaz donosimy sie do 36 tygodnia ;D

wiecie co? leżałam na sali z czterem do cesarki. jednej wczoraj zrobili. też była śmiechowa dziewczyna, choć sytuacji jej nie zazdroszczę... babka 180 cm wzrostu prawie 100 kg wagi (w ciązy utyła ponad 30 kg m.in. ze względu na gestozę)... obrzęki jak nie wiem co, ciśnienie wciąż ok. 150-160/90-100, białko w moczu.. leżała dwa tygodnie, bo wciąż czekali, zeby dzidzia urosła... ona była w 38 tygodniu, a usg pokazywało, że dziecko waży 2300... i nic prawie nie przybierało przez tę gestozę. w końcu zdecydowali, że cesarka, a maleństwo do inkubatora najwyżej, bo i tak nie rośnie tylko się tam przydusza a i ona się meczy. i bali się rzucawki...
mieli cesarkę rodzinną, mąż zaraz po porodzie pokazał nam zdjęcia, dzidzia ważyła 1800g!!! czujecie?? różnica na tym co na usg a rzeczywistością to pół kilo... ale dziecko oki, bardzo śliczne, choć malutkie :)
wieczorem piszemy sms do niej: monika ja się czujesz? a ona do nas: o kuźwa, ale mnie brzuch napierdziela!! ;D
boże współczułam tym do cesarki... leżą i czekają...
a poza nimi była jeszcze na sali babka, na którą mówiłyśmy "mandaryna" ;D spożycie miała wyrysowane na twarzy (jak mawia mój mąż)... była w 6 tygodniu ciązy i miała krawaienia. lekarz kazał jej leżeć, dostała leki na podtrzymanie, a ona tylko co chwila na papierosa latała... i wyglądała jakby wciąż dynksowała... normalnie kobita tak była zniszczona przes alkohol, ze szok! miała 35 lat a myśmy myślałay że ok. 50 - tak wyglądała!!! a jak dzieci do niej przychodziły, to potrafiła powiedzieć: co tak ***** późno? ileś lazła??
jezuuuu... takie to się powinno od razu do gazu... i normalnie wygląfdała jak żulerka, a przez komórkę non stop z innym facetem nawijała (ale jak! wciąż tylko ty idioto, ty debilu! :p)... może jakaś "stokrotka" nie wiem... już lekarze mieli jej dość. ma leżeć, a ta lata i jara... ordynator jak na nią patrzył to mu oko latało z nerwów ;D

Wiecie co nie wiem czy lekko z rana mi się wody nie posączyły, bo mi się nagle lekko mokro zrobiło,
ale teraz już sucho, nie wiem co to było, nie było tego dużo niby troszeczkę ale było.

Lucky,
Trochę sączyć się już mogą. Tez to mam. Wody płodowe cały czas się odnawiają. Gorzej gdyby pociekło Ci ciurkiem w dużych ilościach i zaczął Cie boleć brzuch, wtedy natychmiast do szpitala. Mało, tyle np. że gdy włożysz rkę, czujesz wyraźną wilgoć, lub masz wkładkę zmoczoną, ale nie przemoczoną, to jest ok. Poza tym więcej wydzieliny możesz mieć leżąc, gdy chodzisz powinno jej byc mniej, gdyż główka spełnia funkcje koreczka, i wtedy sączy sie mniej. Nie martw się.

reklama
Do góry