reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PORÓD i wszystko co z nim związane.

reklama
Baboki, a jak to jest, ile czasu i kiedy mąż może być przy nas w czasie porodu? Jest jakas 'norma'? Zakładam sn, ale no nie wiem co i jak będzie ;-) wczoraj chwilke rozmawiałam z przyjaciółką o porodzie, ale jednak faceci się przewijali non stop i jakoś nam niezręcznie było tak przy nich rozmawiać... Ona powiedziała, że jak mąż ją przywiózł rano do szpitala, to kazali mu jechać do domu, a ją zostawili samą, dopiero ok. 18. mógł przyjechać, a ona i tak koniec końców miala cesarkę... Ja chcę męża non stop przy sobie, to jest najbliższa mi osoba, będę się bała sama :frown:

Kasia, u nas nie było ograniczeń, mój mąż był ze mną od początku do końca, raczej jest tak, że jak już facet wejdzie na porodówkę, przebierze się w czyste ciuchy to niechętnie go wypuszczają. Możliwe, że odesłali tego faceta do domu, bo jeszcze nie było akcji porodowej, nie było rozwarcia itd, dopytaj, ja bym się jednak i tak upierała, że mój M. ma ze mną siedzieć aż urodzę i tyle, znając jego on też by tego chciał.

No ja się do niego przywiążę chyba :-D może uda nam się 02.05 pojechać na wycieczkę na zwiedzanie szpitala i muszę wypytać.. muszę się gdzieś dowiedzieć czy są jakieś ustalone normy...

w Gliwicach bycie przyszłego tatusia jest i darmowe i mile widziane:)

co do mojego problemu to przeprowadziłam małe śledztwo i okazuje się,że jednak faktycznie nie pytaja się o to czy w razie niemocy mogą użyc próżnociągu albo kleszczy tylko to robia ;/...
natomiast z moją wada wzroku raczej decydują sie na CC, ale wiecej bede wiedziala po 9 maja...

co mam zrobić jak się przeziebiła? dzwonić do swojego lekarza?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry