reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród czyli - Koniec naszej "drogi" tuż tuż

reklama
Fajne fotki :-)
Szkoda że nasze brzuchy nie są przezroczyste:-D
Moja malutka też jest ostatnio spokojna, troche sie rusza po jedzeniu ale nie szaleje jak kilka dni temu.:no:
Już sie nie mogę doczekać końca, bo ostatnio jak chodze albo napinam mięśnie to mnie między nogami boli. Pewnie malutka szykuje sie do startu:-D

dziewczyny słyszłam że dzidzie przestaja rozrabiać przed porodem:tak: moja córcia już od 3 dni jest spokojna:szok: zastanawiam się ile dni przed porodem dziecko się uspokaja:confused: :confused: :confused:

roksi nie ma na to żadnej reguły.
Dzisiaj czytałam sobie książkę " W oczekiwaniu na dziecko" i tam właśnie jest napisane, że istnieje taki pogląd o uspakajaniu się dziecka przed porodem, ale w żaden sposób nie jest to udowodnione i nie jest to żadną zasadą ;-)

wlasnie dzis moj suwaczek przeskoczyl do ostatniego okienka
chyba zaczynam sie denerwowac, zwlaszcza ze remont dopiero sie zaczal :szok:

Córcia już w 33tc była w ułożeniu podłużnym główkowym, lekarz mówił, że nie powinna się już przekręcić, ale po jej aktywności mam co do tego pewne wątpliwości (kopie mnie jednocześnie po lewej i prawej stronie brzucha). Macie jakieś fotki jak wygląda dzidziuś w brzuchu, jego ułożenie. Moja mama przemawia do mojego brzucha, obserwuje i cieszy się krzycząc "Oooo, główka", moim zdaniem to raczej dupka.:-D

Ewa nie masz co sie martwic, bo nawet jesli dzidzius sam sie nie obroci to zrobia to za niego poloznicy
nazywa sie to obrot zewnetrzny i lekarze robia to prze powloki brzucha na 3 tygodnie przed terminem
2 dni pobytu w szpitalu, kroplwki rozlizniajace po ktorych czujesz sie jak na haju i cyk lobuza za dupke i glowke ciagna zeby sie obrocil
ja tak mialam z Jasiem, dzieki temu rodzinam naturalnie z mezem, nie sama w cesarce
bardzo mi to odpowiadalo :tak:

anija - spokojnie :-) Szybkiego i bezproblemowego remontu życzę :-) I gratuluję rozpoczęcia 9 miesiąca :tak:

O, anija, dobrze, ze jestes, bo wlasnie ostatnio myslalam o tym, ktora ma termin podobnie do mnie:-)bo jakos tak ciagle ostatnio mi sie wydaje, ze ja jako ostatnia na forum marcowek sie rozdwoje:-(

reklama
Ponoć jeszcze tylko ten tydzień ma być zima, to już jej ostatnie podrygi...a potem już wiosenka!!! Się smiejemy, że nasza córcia wie co robi nie wychodząc z brzusia - czeka na ocieplenie ;-) :tak:

Do góry