reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród czyli - Koniec naszej "drogi" tuż tuż

reklama
KTG robi się w 2 celach:
1. zapis skurczy - parametry
2. zapis bicia serduszka dziecka - parametry

Czasami podłączają tylko jeden czujnik, zależy co chcą sprawdzić.;-)

Na zwykłych wizytach KTG raczej sie nie robi. Ja w pierwszej ciąży jeździłam na zapis tydzień przed terminem (codziennie) a teraz jedynie leżąc na patologii (norma):tak:. Jeżeli ciąża jest przenoszona to powinno sie codziennie robić zapis.:tak:

W imieniu Bogdy mam ucałować wszystkie Marcóweczko - Lutóweczki :). Dziękuje też za wszystkie gratulacje :). Pytała czy są kolejne rozdwojenia ale chyba nie ma, no nie :)??

:baffled: :baffled: :baffled:

Dlaczego nie? A miałaś inaczej sprawdzane serduszko dzidziusia? Słyszałaś jak bije?

Serduszko miałam sprawdzane, ale nie za pomocą ktg.
Lekarka ma w swoim gabinecie taką specjalną słuchawkę z głośnikiem i poprzez ten aparat słuchamy bicia serduszka. :happy:
Na ktg musiałabym jeździć do szpitala, a póki co widocznie nie było wg lekarki jakiś specjalnych wskazań do tego, bym tam jeździła ;-)

reklama
Ja też przez całą ciąże nie miałam KTG:no2: tylko tak jak Agutek słuchawką z głośniczkiem:tak:

Do góry