reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród czyli - Koniec naszej "drogi" tuż tuż

To ja dla siebie poza biustonoszem do karmienia już wszystko mam ale chyba jednorazowe majtki powinnam kupic większe bo mi dupsko nie wejdzie (kupilam M :/)...
Poza tym kolezanka od Wcześniaczka, mówiła że tam gdzie jest w szpitalu (ja będę w innym) powiedzieli jej, że te jednorazowe majtki odparzają i lepiej kupić jakieś zwykle wielkie bawełniane majtasy i wkładać je jak ktoś przychodzi w odwiedziny żeby nie "straszyć" odstającą podpasko - pieluchą.

ja z kolei kupiłam za duże :laugh2:
ale już mąż kupił mi mniejsze

a w ogóle a propos tych gaci to dowiedziałam się, że lekarze faktycznie zabraniają ich nosić i na poranny i wieczorny obchód kobiety szybko je ściągają i leżą tylko z podkładami, a potem znowu zakładają ;-)

reklama
W sumie to chyba żadnych nie pozwalają nosić i przed obchodem trzeba je zdejmować.. Ja myślę, że to po prostu dla ich wygody, żeby czasu nie tracić jakby chcieli Cię zbadać.. :baffled:
Owszem, przewietrzać, ale żeby cały czas z gołym tyłkiem latać?? :confused:

Owszem, przewietrzać, ale żeby cały czas z gołym tyłkiem latać?? :confused:

no porażka
pytałam dzisiaj o to babkę i powiedziała, że jak kaczuszka się chodzi, bo nogami trzeba podtrzymywać wkład :laugh2:
jak powiedziałam, że będę na korytarzu zostawiać w takim razie po sobie ślad to powiedziała: "wie pani jak często to się zdarza?"

normalnie żenujące dla mnie
jakoś tak uwłaczające kobiecie..no sorry ale takie mam wrażenie :dry:

Hej dziewczyny...
Jestem z mamuś lutowych i tak czytam wasz wątek...co sie stało z Roksi23..dawno jej nie było..a chciałam zapytać, gdzie zamierza rodzić....bo ja zamierzam rodzić w czestochowie, a ona jest stamtąd i może też coś mi doradzi....:tak:

Hej dziewczyny...
Jestem z mamuś lutowych i tak czytam wasz wątek...co sie stało z Roksi23..dawno jej nie było..a chciałam zapytać, gdzie zamierza rodzić....bo ja zamierzam rodzić w czestochowie, a ona jest stamtąd i może też coś mi doradzi....:tak:

Mysia23 Roksi była u nas ostatnio 6 stycznia a chyba w związku z przeprowadzką nie ma dostępu do neta. Zawsze możesz wysłać jej prywatną wiadomość, jak sie dorwie do netu to ją pewnie przeczyta :).

no porażka
pytałam dzisiaj o to babkę i powiedziała, że jak kaczuszka się chodzi, bo nogami trzeba podtrzymywać wkład :laugh2:
jak powiedziałam, że będę na korytarzu zostawiać w takim razie po sobie ślad to powiedziała: "wie pani jak często to się zdarza?"

normalnie żenujące dla mnie
jakoś tak uwłaczające kobiecie..no sorry ale takie mam wrażenie :dry:

:szok::-D, jak byłam w szpitalu przychodziła do mnie i koleżanki dziewczyna, która dzień wcześniej urodziła, wierz mi nie zostawiała żadnych śladów po sobie, w ogóle nie widziałam żeby coś takiego miało miejsce :eek::laugh2:
ale z drugiej strony, to sie nie przejmuj, to oddział położniczy a nie wybieg dla modelek i nawet jeśli coś takiego ci sie zdarzy, nie masz powodów do żenady, bo (wierz mi) nikt nie będzie na to krzywo patrzył :no:;-)

:szok::-D, jak byłam w szpitalu przychodziła do mnie i koleżanki dziewczyna, która dzień wcześniej urodziła, wierz mi nie zostawiała żadnych śladów po sobie, w ogóle nie widziałam żeby coś takiego miało miejsce :eek::laugh2:

ja tam tego nie widziałam ;-)
ale babka, z którą rozmawiałam niedawno rodziła drugie dziecko i powiedziała, że zdarza się czasami kobietom, że w drodze do kibelka nie uda się utrzymać prawidłowo wkładu między udami (chodzi o te sytuacje gdy nie pozwalają nosić majtek jednorazowych i biegasz z samym wkładem) i wpadka może się zdarzyć :szok: :-D

Właśnie dziś coś ruszyło z tą moją cesarką i poczułam, jak to już blisko :szok: W przyszłym tygodniu idę do lekarza, u którego chcę "rodzić".. Powiedział, że ze dwa razy muszę do niego przyjść, przebada mnie i jak skończę 38 tydzień umówimy się na konkretny dzień i zrobi mi cesarkę :tak:
Nie muszę chyba mówić, że to "załatwiany" lekarz?? ;-) Moja lekarka nie ma dyżurów w szpitalu, a ja nie chcę iść w ciemno do szpitala, gdzie nikogo nie znam i czekać, aż ktoś się mną zajmie..

Malaga wlasnie tego wam dziewczyny zazdroszcze
ja tutaj nigdy jeszcze nie trafilam dwa razy do tego samego lekarza. no niby jest ten saM ALE NIGDY GO NAWET NIE WIDZIALAM a za to zawsze innych konsultantow

pewnie sie ludze ale mam przeczucie ze jezeli bede miala porod naturalny to bedzie on lekki :tak: ;-) :-)

jeszcze pare tygodni i sie przekonamy:tak:

reklama
Witam dziewczyny,jestem z kwietniowek '06.Majteczki jednorazowe mnie nie odparzyly i nie wyobrazam sobie aby mogly to zrobic one sa tak cienkie.U nas w szpitalu nie ma problemu z majtakami jesli sa one jednorazowe,ja mialam cesarke i do wizyty sciagac ich nie musialam,a dziewczyny ktore rodzily naturalnie to tylko na wizyte sciagaly i bylo ok.Za majto bawelniane za to ganiali po calym oddziale a jak lekarz zobaczyl oj to goraco bylo.
Powodzenia i szczesliwych porodow.

Do góry