reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porady na CITO!

Dziewczyny, ja znowu z problemem skórnym. Od kilku dni mój Julek ma taką kaszkowatą wysypkę na czole i jednym policzku. Jak jest ciepło albo się złości to robi się czerwona, na dworze prawie nie widać, jest tylko taka grubsza kaszka w kolorze skóry. Do tego skórka jest szorstka i się łuszczy. Byłam dziś u pediatry ale ona stwierdziła, że to nic groźnego, przemywać wodą. No i odstawić nabiał:D a ja nabiału od 4 miesięcy nie jem. A dwa tygodnie temu odstawiłam też jajka bo mały miał czerwone wysypane poliki jak na skazę właśnie. Nie chciała pediatra też dać skierowania na żadne badania, nawet do dermatologa.
Pójdę prywatnie, tylko teraz nie wiem czy do dermatologa czy alergologa? Bo zaczął też szarpać uszka (mimo,że nic za nimi nie ma) i bardzo trzeć oczka. Wiec może to alergiczne... Jak myślicie?

reklama
Help, małemu wyskoczyły na głowie strupki / zaczerwienienie. Co to może być? ImageUploadedByTapatalk1418644838.223084.jpg
ImageUploadedByTapatalk1418644856.431683.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByTapatalk1418644838.223084.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1418644838.223084.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 40
  • ImageUploadedByTapatalk1418644856.431683.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1418644856.431683.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 38
Pola, a nie są to potówki lub uczulenie od czapki? Może też byc grzybiczne. Potraktuj clatrimazolum i zobacz czy blednie.

A ja mam pytanie, bo idę do parafi zapytać o chrzest. Czy płaci się przy pierwszym spotkaniu z księdzem? I ile należy księdzu zapłacić? Nie mam pojęcia. Wiem, że nie ma cennika u nas a ja naprawdę nie wiem ile należy "dać". Poratujcie!

Arabelka na wsi płaci się więcej, wmieście mniej-tak podobno jest ;) Jak chrzcilismy Mikołaja to daliśmy 50zł, bo zwyczajnie więcej nie mieliśmy :/ Z drugiej strony to jeśli nie jest to msza dodatkowa to za co płacimy? hmm
Pola a nie od czapeczki ?

Nie ma gorączki. Tak sobie myślę że to:
Albo ciemieniucha
Albo od czapki/przegrzania
Albo alergia na pomarańcze które zjadłam....

Pola a to tak nagle się pojawiło?
Mój miał ale wyskoczyło razem z ŁZS-em na buzi. Znikneło dopiero po odstawieniu bananów i majonezu .
Ciemieniucha nie jest taka czerwona raczej

reklama
Mika, najpierw pojawiło się zaczerwienienie a potem strupki. Teraz np nie jest czerwone tylko blade. Zapytam pediatry przy najbliższej okazji, ale czy do tego czasu powinnam to zostawić w spokoju czy mogę czymś posmarować?

Do góry