reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

reklama
Bezdotykowym, to była najwyższa na główce, bo waha się od 37. Teraz jak spi to jest max 37.8, ale na czole nie mogę zmierzyć, bo na nim leży

Czy ktoś jest na diecie bezbiałkowej? makota?
Bo mam kilka pytań:
głownie po jakim okresie były sensowne rezultaty tej diety?
Czy nawet mikroskopijna ilość białka zwierzęcego może wszystko zepsuć?
Czy białko roślinne może uczulać? np. mleko sojowe piję w dużych ilościach.

I inne pytanie - czy kawa może być alergenem?
Pewnie znając życie wszystko może nim być.

Michalina kawa może uczulać, szczególnie rozpuszczalna. U nas się objawiało szorstką, suchą skórą prawie na całym ciałku. Po odstawieniu kawy po ok 2 tygodniach zaczęła się poprawa. Teraz czasami pozwolę sobie na mleko z kawą i jest w miarę ok.

A gastro robił wam jakies badania?
No dla pediatry właśnie też bardziej niepokojące było ze kupa jednorodna. I te skórne sprawy. U was skóra czysta?

hmmm to jednolita kupa jest zła? to mnie zaskoczyłaś... mój ostatnio tylko takie robi.

Undomiel ja mierzyłam bezdotykowym i w końcu z niego zrezygnowałam i rtęciowym pod paszką mierzę. Najpewniej. Ja bym już przy 38 podała.

Sokoja - kurcze ta kawa to była moja ostoja normalności... Robię tak, że odstawię teraz kawę a resztę zostawię bez zmian i zobaczymy do końca roku.
Co do kup to mi tak pediatra mówiła, ja się nie znam.
A teraz to już kupy ponad tydzień nie było...

reklama
Michalina u nas właśnie też już od 5 dni tylko mały kleks był. A zawsze po 1-3 kupy dziennie, już się zastanawiam czy windi nie użyć, bo bąki puszcza straszne.

Edit: kupa poszla sama

Ostatnia edycja:
Do góry