reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

reklama
Ja byłam ponad 2 msc. U malego była drobna wysypka kaszka, ale głównie śluz w kupie. Nie było łuszczacych się placków.

Wysypka zeszla po 3 dniach a śluzu było cały czas tyle samo czyli dość dużo. Jagodka mówiła, że u niej było lepiej po 3 tyg. Po takim czasie się oczyszcza organizm, więc jeśli chcesz sprawdzic czy to to, to ja bym nie jadła nic z mlekiem.

Białko sojowe może wywolywac reakcję, ale nie musiala. Lepiej wybrać migdalowe czy ryzowe.

U nas okazalo się, że to chyba jajko a śluz sam przyszedl po 3 msc.

Kawa i mocna herbata chyba mogą uczulać

Już pomysłu nie mam. Kupy są cały czas brzydkie, śluz, smrodek i jednolite - głównie to się nie podobało pediatrze.
Dochodzi ciemieniucha wydawało mi się, że ładnie schodzi ale nie.
Ten liszaj na szyjce raz zagoi się i niby ok a za chwilę znowu się zaogni. :(
To odstawiam to mleko. Zostanę na wodzie, chlebie, wędlince z indyka, kurczakach z ziemniakami na obiad i jablkach dla rozrywki. Zobaczymy czy będzie efekt po tygodniu.
Nie wydaje mi się, żeby Mel się męczyła ale te skórne objawy :/ coś nie działa.

Michalina - jak pije kawe z mlekiem jest ok. Jak jem ser zolty jest ok. Jak pije kefir jest ok, a np po twarogu, jogurcie i maslance - sluz. Testowalam kilka razy...

Niektorzy mowia, ze alergen to alergen, ale po codziennej kawie z mlekiem jest ok.

Gastro mowi, ze sluz w kupie nie zawsze jest objawem czegos niepokojacego

U nas też teraz kupy są jednolite i trochę gęstsze, ale nie wiem czemu. Bylam na jakimś wykładzie, gdzie pediatra mówił, że zmiany skorne częściej wynikają z pielęgnacji niż diety. Poza tym azs na świecie diagnozuje się u 3% dzieci a w Polsce u 30%, co mówi samo za siebie.

Ja byłam na diecie i było to bez sensu, ale lepiej się przekonać samemu.

Tylko jeśli to rzeczywiście to, to tydzień może nie być miarodajny

Michalina - nie badal nic. Mamy przyjsc w lutym i dac znac, czy dieta zdaje egzamin. Co ciekawsze, po mm jest ok. Na skorze nic sie nie dzieje

Ja miałam usg brzuszka, badanie krwi i jak miał te czarne kupy co wrzucalam zdjęcia, to kal na krew utajoną, ogólne i flore bakteryjną. Wszystko wyszło prawidlowo, a śluzu było naprawdę bardzo dużo

Aaaa... Usg brzuszka bylo robione z okazji wnetorstwa. Badanie krwi, moczu, kalu i posiew moczu i kalu. To wszystko przy kolkach mielismy zlecone. Typowo z powodu nietolerancji nic.

reklama
Do góry