reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

reklama
pediatra na czacie medicover kazała obserwować i czekać... ale chyba jutro zrobię jej badanie moczu, podobno infekcja pęcherza też bezobjawowo przebiega

Jak mamy temp i brak innych objawów to zawsze badamy mocz. Nawet w oczekiwaniu na potwierdzenie trzydniówki ( taki był typ lekarki) kazała nam zrobić.
Zróbcie, przynajmniej to można łatwo wykluczyć.
A Ola nie ma kataru czy innych objawów infekcji? Coś w gardle?
Poobserwuj ją we śnie, czy nie przełyka kataru . Moja miała kiedys taki,że zupełnie nic nie leciało, nie wydmuchiwała, ale gęste gluty w gardle były.
Czasem tak zaczynają się choroby zakaźne ale Ola szczepiona chyba na wszystko...

Ale jak jest w dobrej formie, to pewnie nie ma się czym martwić

Gardło normalne, patrzyłam dziś. Ale oddycha buzia, więc może coś być. Jutro zobaczymy, jak się zwolni pediatra na Tarchominie na jutro czy sobotę, to i tak zapisze i pojadę

Pewnie. Lepiej sprawdzić bo teraz trudny czas i z dostępnością lekarzy ciężko będzie.
W razie czego znam fajna lekarkę na Tarchominie, jest rodzinnym ale moją córkę leczyła i wydała mi się rozsądna. Z tym,że w piątek jest chyba przed południem. O ile dobrze pamiętam.

Czy na IP przychodza tez dzieci z chorobami zakaznymi, czy tylko takie z pilnym przypadkiem? Mam skiero na usg glowki, ale boje sie, ze zlapiemy cos gorszego

Mój miał trzydniówkę i temperatura oscylowała koło 40 stopni.

Mika co dawałaś na te gęste gluty w gardle?

Makota wydaje mi się, że z zakaźnymi też przychodzą.

Haust, chyba nic poza woda morska często do nosa i inhalacjami.
mamy kilka specyfików do nosa ale z każdym jest podobnie. Katar musi trwać 10 dni i już.
Przy męczącym , cieknącym katarze na noc daje nasivin, tak na spokojny sen.

Bo ja pisałam o gęstym katarze cieknącym do gardła, bez możliwości wydmuchania:-)

No i wodę do częstego popijania.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry