reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

Fajne plastry....ale my już wykorzystamy za 6 tygodni, bo wczoraj było szczepienie.

No i wsio ok tylko z reakcji poszczepiennych mamy bolesny rumień w miejscu podania :no: Dodam tylko, że po wzw nie ma śladu nawet ukłucia a po tym g****nie 5 w 1 ten rumień. Myślę, że jakby dostał ileś tam strzykawek na NFZ to pewnie by nie było odczynów....a tak człek chce ulżyć dziecku a ta kumulacja patogenów w 1 strzykawce jest chyba jednak gorsza.
Czy jest ktoś kto szczepił wszystko na nfz....jak u Was reakcje po szczepieniu????

malinowa :-D:-D:-D.....jak widać jest to panaceum na wszelkie dziecięce dolegliwości w UK ;-)

Lana ja jeszcze pamiętam jak to było z Frankiem ;-) .....to tylko 6 lat. Zimą w wózku miał kombinezon i na to kocyk polarowy. I zawsze był ciepły :-) Teraz będzie chyba inaczej, bo gondolę mam mniejszą i pewnie w grudniu już będzie za mała. Więc trzeba się do spacerówki będzie przesiąść. Ja mam x-landera xa i mam do spacerówki taki śpiworek na nóżki i pod plecki na polarze.....więc myślę, że to i kombinezon wystarczą :tak:

reklama
meggie, megmarion i inne krakuski - ja dzwoniłam umówić się na bioderka i wszystkie te z bezpłatnego programu mają wyczerpane limity już (na barskiej, al. pokoju i jeszcze gdzieś ale teraz nie pamiętam). Koszt na barskiej prywatnie to 80 chyba i terminy w miarę pzryzwoite. Ja chciałam do dr Cyrul na Wiślnej/Starowiślnej? bo słyszałam że bardzo dobra ale nawet prywatnie (60pln)w zeszłym tyg podali mi termin na 20 października. Podobno gdzieś przy Armii Krajowej jest dobry lekarz (Megmarion chyba Twoje okolice?) Ja w końcu zadzowniłam wczoraj do Olkusza (dla nas taka sama odległość jak do KrK) i koszt to 80 a wizyta bez oczekiwania od pon-sob 8-20 wiec chyba tam podjadę bo ja mam we wskazaniach z wypisu zrobić między 6-8tyg (podobno można też później)

Lana ja jeszcze pamiętam jak to było z Frankiem ;-) .....to tylko 6 lat. Zimą w wózku miał kombinezon i na to kocyk polarowy. I zawsze był ciepły :-) Teraz będzie chyba inaczej, bo gondolę mam mniejszą i pewnie w grudniu już będzie za mała. Więc trzeba się do spacerówki będzie przesiąść. Ja mam x-landera xa i mam do spacerówki taki śpiworek na nóżki i pod plecki na polarze.....więc myślę, że to i kombinezon wystarczą :tak:
JJ-dzięki :-) ja też do końca zimy na bank w gondoli młodego nie powożę będę musiała przesiąść się na spacerówkę ja mam high treka i tam nie ma osłonki na nóżki kupuję teraz śpiworek z wełny owczej i chyba będzie pasił do spacerówki jest taki zabudowany więc myśle ,że dla takiego bobaska będzie dobrą osłoną na zime

Je4stesmy juz po wizycie kontrolnej, plucka czyste nic nie slychac :) mamy teraz sie pokazac w pon.
JJ a probowalas przemyc soda oczyszczona miejsce wklucia?? niby pomaga.
Dziewczyny polecam ta rybke KONIK MORSKI FISHER PRICE Gra i Swieci PRZYTULANKA (1794963916) - Aukcje internetowe Allegro dzisiaj dostalam. Malutki sie przytula glowka i sam zasypia, muzyczka jest b. spokojna. Dzis mam przewre od "raczek" wczoraj od 18-20 nie schodzil, brzuszek chyba bolal.
Kurcze ale u Was sa kolejki na te usg ja na poczatku mialam czekac 1,5tyg zrezygnowalismy bo przy naszej wadzi nie robi sie teraz usg. Dzisiaj bedziemy sie bawic w gipsie, chce zrobic odcisk raczki i nozki na pamiatke rylko czy sie uda?;-)
A co do kup to jak nie robil to nie robil, a teraz nadrabia za kazdym przewijaniem jest i to az po pachyy.
Koldreka czy kocykiem przykrywacie malenstwa w nocy? ja wczoraj koldreke wyjelam ale kurcze nie jest taka przytulna jak kocyk i nie chcial spac pod nia.

Ostatnia edycja:
ja czaPECZKE zakladam niemal zawsze na spacerek- synus sie przyzwyczail chyba juz

kapiemy w pokoju bo cieplej

MALGO; JJ chyba cos w tym przekarmianiu jest, bo jak pisalam lekarz u nas taka diagnoze mimo ze na piersi postawil i kurcze powiem wam ze jest lepiej! :-Dpisala tez o tym LEMONIADA
sprobuj MALGO!!!!moze to wlasnie to, tak jak chyba u nas:zawstydzona/y::-)

a w ogole to co kraj to obyczaj (patrz nASZE BADANIA itp w ciazy albo widzac przyklad UK jak u Ciebie MALINOWa>) w niemczech nie mowi sie o kryzysie laktacyjnym tylko o skokach wzrostowych ktore objawiaja sie wlasnie tym ze dziecko niespokojne i ciagle na piersi- tak sobie tlumaczylam ciagle plakusianie w pierwszym roku zycia starszej corci (takih skokow jest w tej teorii 8, nieraz z przerwa 2-3 tygodni:eek:), mowie zdesperowanym, to pomaga przetrwac gorsze dni!

a w ogole mam dzis dobry humor bo bylam na kawce late bezkofeinowej i moich ulubionych z ciazy i teraz tez croisantach czekoladowych, a co!:tak::-D

reklama
a powiedz mi jeszcze- żebym mniej głupia była- naklejasz w miejsce ukłucia- czyli sobie zadzwonię i zapytam gdzie- i ściągasz przed zastrzykiem?

pielegniarka sciaga przed zastrzykiem.

JJ ja szczepiłam 5w1 i małej nic nie było...

nie dopiero będę, ale poza NFZ

znalazłam na olszanskiej na nfz. jak mi młoda zejdzie z rak to wysle Ci szczególy na priv, flower tobie tez:)

Do góry