reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik Mamuśki

Fajne plastry....ale my już wykorzystamy za 6 tygodni, bo wczoraj było szczepienie.

No i wsio ok tylko z reakcji poszczepiennych mamy bolesny rumień w miejscu podania :no: Dodam tylko, że po wzw nie ma śladu nawet ukłucia a po tym g****nie 5 w 1 ten rumień. Myślę, że jakby dostał ileś tam strzykawek na NFZ to pewnie by nie było odczynów....a tak człek chce ulżyć dziecku a ta kumulacja patogenów w 1 strzykawce jest chyba jednak gorsza.
Czy jest ktoś kto szczepił wszystko na nfz....jak u Was reakcje po szczepieniu????

malinowa :-D:-D:-D.....jak widać jest to panaceum na wszelkie dziecięce dolegliwości w UK ;-)

Lana ja jeszcze pamiętam jak to było z Frankiem ;-) .....to tylko 6 lat. Zimą w wózku miał kombinezon i na to kocyk polarowy. I zawsze był ciepły :-) Teraz będzie chyba inaczej, bo gondolę mam mniejszą i pewnie w grudniu już będzie za mała. Więc trzeba się do spacerówki będzie przesiąść. Ja mam x-landera xa i mam do spacerówki taki śpiworek na nóżki i pod plecki na polarze.....więc myślę, że to i kombinezon wystarczą :tak:

reklama
meggie, megmarion i inne krakuski - ja dzwoniłam umówić się na bioderka i wszystkie te z bezpłatnego programu mają wyczerpane limity już (na barskiej, al. pokoju i jeszcze gdzieś ale teraz nie pamiętam). Koszt na barskiej prywatnie to 80 chyba i terminy w miarę pzryzwoite. Ja chciałam do dr Cyrul na Wiślnej/Starowiślnej? bo słyszałam że bardzo dobra ale nawet prywatnie (60pln)w zeszłym tyg podali mi termin na 20 października. Podobno gdzieś przy Armii Krajowej jest dobry lekarz (Megmarion chyba Twoje okolice?) Ja w końcu zadzowniłam wczoraj do Olkusza (dla nas taka sama odległość jak do KrK) i koszt to 80 a wizyta bez oczekiwania od pon-sob 8-20 wiec chyba tam podjadę bo ja mam we wskazaniach z wypisu zrobić między 6-8tyg (podobno można też później)

Lana ja jeszcze pamiętam jak to było z Frankiem ;-) .....to tylko 6 lat. Zimą w wózku miał kombinezon i na to kocyk polarowy. I zawsze był ciepły :-) Teraz będzie chyba inaczej, bo gondolę mam mniejszą i pewnie w grudniu już będzie za mała. Więc trzeba się do spacerówki będzie przesiąść. Ja mam x-landera xa i mam do spacerówki taki śpiworek na nóżki i pod plecki na polarze.....więc myślę, że to i kombinezon wystarczą :tak:
JJ-dzięki :-) ja też do końca zimy na bank w gondoli młodego nie powożę będę musiała przesiąść się na spacerówkę ja mam high treka i tam nie ma osłonki na nóżki kupuję teraz śpiworek z wełny owczej i chyba będzie pasił do spacerówki jest taki zabudowany więc myśle ,że dla takiego bobaska będzie dobrą osłoną na zime

Je4stesmy juz po wizycie kontrolnej, plucka czyste nic nie slychac :) mamy teraz sie pokazac w pon.
JJ a probowalas przemyc soda oczyszczona miejsce wklucia?? niby pomaga.
Dziewczyny polecam ta rybke KONIK MORSKI FISHER PRICE Gra i Swieci PRZYTULANKA (1794963916) - Aukcje internetowe Allegro dzisiaj dostalam. Malutki sie przytula glowka i sam zasypia, muzyczka jest b. spokojna. Dzis mam przewre od "raczek" wczoraj od 18-20 nie schodzil, brzuszek chyba bolal.
Kurcze ale u Was sa kolejki na te usg ja na poczatku mialam czekac 1,5tyg zrezygnowalismy bo przy naszej wadzi nie robi sie teraz usg. Dzisiaj bedziemy sie bawic w gipsie, chce zrobic odcisk raczki i nozki na pamiatke rylko czy sie uda?;-)
A co do kup to jak nie robil to nie robil, a teraz nadrabia za kazdym przewijaniem jest i to az po pachyy.
Koldreka czy kocykiem przykrywacie malenstwa w nocy? ja wczoraj koldreke wyjelam ale kurcze nie jest taka przytulna jak kocyk i nie chcial spac pod nia.

Ostatnia edycja:
ja czaPECZKE zakladam niemal zawsze na spacerek- synus sie przyzwyczail chyba juz

kapiemy w pokoju bo cieplej

MALGO; JJ chyba cos w tym przekarmianiu jest, bo jak pisalam lekarz u nas taka diagnoze mimo ze na piersi postawil i kurcze powiem wam ze jest lepiej! :-Dpisala tez o tym LEMONIADA
sprobuj MALGO!!!!moze to wlasnie to, tak jak chyba u nas:zawstydzona/y::-)

a w ogole to co kraj to obyczaj (patrz nASZE BADANIA itp w ciazy albo widzac przyklad UK jak u Ciebie MALINOWa>) w niemczech nie mowi sie o kryzysie laktacyjnym tylko o skokach wzrostowych ktore objawiaja sie wlasnie tym ze dziecko niespokojne i ciagle na piersi- tak sobie tlumaczylam ciagle plakusianie w pierwszym roku zycia starszej corci (takih skokow jest w tej teorii 8, nieraz z przerwa 2-3 tygodni:eek:), mowie zdesperowanym, to pomaga przetrwac gorsze dni!

a w ogole mam dzis dobry humor bo bylam na kawce late bezkofeinowej i moich ulubionych z ciazy i teraz tez croisantach czekoladowych, a co!:tak::-D

reklama
a powiedz mi jeszcze- żebym mniej głupia była- naklejasz w miejsce ukłucia- czyli sobie zadzwonię i zapytam gdzie- i ściągasz przed zastrzykiem?

pielegniarka sciaga przed zastrzykiem.

JJ ja szczepiłam 5w1 i małej nic nie było...

nie dopiero będę, ale poza NFZ

znalazłam na olszanskiej na nfz. jak mi młoda zejdzie z rak to wysle Ci szczególy na priv, flower tobie tez:)

Do góry