reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

Witajcie dziewczyny. Mam pytanie dotyczące mam po cc. Czy wiecie może jak wygląda sprawa dźwigania? Moje dziecko waży już ok 5 kg i przez cały dzień i noc nieźe się z nim naszarpię. Czy po cc są jakieś ograniczenia w tym zakresie? Nikt mi w szpitalu nic o tym nie mówił, kurcze blade.

reklama
Witajcie dziewczyny. Mam pytanie dotyczące mam po cc. Czy wiecie może jak wygląda sprawa dźwigania? Moje dziecko waży już ok 5 kg i przez cały dzień i noc nieźe się z nim naszarpię. Czy po cc są jakieś ograniczenia w tym zakresie? Nikt mi w szpitalu nic o tym nie mówił, kurcze blade.

Do 3kg podobno można dźwigać, ale wiesz mój syn wazy ponad 3500g i nie wyobrażam sobie nie nosic go. Ale trzeba uważać.

Tomcio do tej pory płakał dwa razy, ale tylko dlatego że głodny był, a ja go akurat ubierałam. Mam nadzieję, że tak mu zostanie..
A co Lence dolega? Brzuszek?

Tomcio do tej pory płakał dwa razy, ale tylko dlatego że głodny był, a ja go akurat ubierałam. Mam nadzieję, że tak mu zostanie..
A co Lence dolega? Brzuszek?
niestety, od wczoraj nie robiła kupki i strasznie sie pręzyła. zakonczyło się drastycznym włozeniem termometra, na szczescie pomogło. chociaz ja nie miałam sumienia jej tego zrobic, tesciowa mnie wyreczyła....

niestety, od wczoraj nie robiła kupki i strasznie sie pręzyła. zakonczyło się drastycznym włozeniem termometra, na szczescie pomogło. chociaz ja nie miałam sumienia jej tego zrobic, tesciowa mnie wyreczyła....

Lepiej już kawałeczek czopka glicerynowego włóż. I kup ten syropek, pomaga SYROP HOMEOPATYCZNY ALVIA 150 ML DATA WAŻNOŚCI SIERPIEŃ 2011 - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl.
Też przechodziłam przez to z Wiki i też próbowałam termometru, czopków itd ale ten syropek bardzo pomógł.

EDIT: Tam jest niby napsiane, że nie zaleca się podawać dzieciom poniżej 6r.ż ale mi pediatra polecił.

Ostatnia edycja:
reklama
czy to możliwe żeby Pindzia miała już kolki?
4 dzień ten sam scenariusz.. karmienie koło 22 a potem do 00:30 jak z zegarkiem w ręku alpejskie machinacje.
Mała po karmieniu zasypia, kładziemy ją do łóżeczka a ona po chwili w płacz.
Już obudzona, macha rączkami i nóżkami, postępuje, co jakiś czas zapłacze, co jakiś czas zapruta..
Wczoraj dopiero przysnęła jak ją pobujałam na rękach..

Do góry