reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

przyłączam się do klubu mam małych terrorystów :-(choć dziś odpukać od rana grzeczny ale jak dziś grzeczny to na bank jutro da nam w kość :szok:.Kupy dziś nie ma 4 dzień wczoraj dzwoniłam do położnej powiedziła ,że jak młody jest na cycu to do tygodnia spokojnie może się zdarzyć brak kupki -odetchnełam bo już miałam stresa .Boje sie pomyśleć jakich rozmiarów będzie ta kupa jak tyle dni nie robił :szok:.Nasz młody budzi sie w nocy na cyca co 2godź. czasami prześpi 3 a nad ranem potrafi się też budzić co godzinę,ale w nocy przynajmniej śpi i nie świruje .Preblem z zasypianiem w łóżeczku mam taki sam jak większość z was w ciągu dnia śpi w bujaczku nie ma mowy o przełożeniu do łóżeczka w nocy łóżeczko ale nad ranem już znowu bujaczek:shocked2:Mamy problem z dużymi paznokietkami u stópek już kiedyś pisałam ,że są takie w środku a podusia od paluszka jakby nachodziła na paznokietek i tak w obu dużych paluszkach tak samo,paznokietki wywijają się ku górze.Wczoraj zauważyliśmy ,że jedna podusia u paluszka zaczerwieniona .Ortopeda mi nagle wyjechał i będzie dopiero w poniedziałek .Po kąpieli mąż zaczął odsuwać paznokieć od zrośniętej podusi aby paznokieć zaczął rosnąć prosto ale te paznokietki strasznie miękkie jakoś się udało z jedną z dugą stópką będzie za kilka dni robota ale krzyku tyle było ,że aż się poryczałam tak mi go żal było czy te nasze zabiegi coś dadzą to nie mam pojęcia.Kupiliśmy rywanol i zrobiliśmy małemu taki okład na godzinkę na tego czerwnego paluszka mam nadzieję ,że paznokieć mu się nie wrasta i nie będzie ropieć.Matko ciągle coś jak nie wysypka ,to potówki jak nie potówki to trądzik jak nie trądzik to ropiejące oczko od 3 tyg. na które nawet krople z antybiotykiem nie dają rady ,jak nie oczko to teraz paluszki -litości !!!!:no: a do tego kolki i mega marudzonko:-(ale nikt nie mówił ,że będzie łatwo:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Lana, u nas też ostatnio kupa pojawiła się na 5 dzień ( wczoraj właśnie) i w hurtowych ilościach.

Poza tym Pola od ok. 18 godz. ma kolkę, ale nie drze się jakoś okropnie, barddziej marudzi tak, ze serce się ściska.
A ja mam kryzys laktacyjny - mała się nie najada i jest ciagle głodna. Także od wczoraj jakoś więcej MM daję (fuck).

Dziś spróbowałam ściagać laktatorem i.... masakra. Nie dość, ze boli mnie jak jasna cholera, to załamałam się ilością ściągniętego pokarmu. Także laktator sprzedaję. A miał być taki super.

Asiaciur taki kryzys jest rzeczą normalną, pojawia się w 4 i 6 tygodniu. Po laktatorze zapewne boli bo sutki są do niego nie przyzwyczajone. Wstrzymaj się ze sprzedażą, potem będzie potrzebny i nie będziesz go mieć pod ręką.

hej,

mój R. raczej nie duży terrorysta na razie. Śpi w dzień tak po 1-2 h zależy czy go coś w brzuszku kręci....W nocy ok. 21 papu pokąpielowe i zasypianko (sam zasypia-kilka razy odwiedzany) pobudka ok. 2 potem 5 potem już ok 8 jemy jak starszak idzie do przedszkola. Ma oczywiście już swój płacz o nazwie "żle mi samemu, chodź do mnie" i skrzętnie to wykorzystuje :eek: No bo głodowy ryk to jest taki, że cały pion słyszy :-D.
Kolek u nas na razie nie ma. Jest takie stękanko, które go czasami wybudza ze snu. Z tym, że od kilku dni podaję 3x po 7 kropli espumisanu.....No i nie wiem czy dobrze robię, czy to można tak regularnie podawać czy raczej doraźnie ???? Podpowiedzcie jak to u Was jest?

dominic za późno, bo już wystawiłam na allegro, ale może się jeszcze nie sprzeda, bo ja mam raczej pecha do sprzedaży, hehehe :tak: Ale naprawdę się wkurzyłam na ten laktator i raczej go już nie użyję:wściekła/y:

JJ u nas też nie ma jako takich kolek, tylko dość duża ilość prutów, które małą jakoś tak męczą bardzo i ja podaję bobotic.

Asiacur, jak karmiłam jeszcze cycem to piłam dużo rumianku i małemu bardzo to pomagało na brzuszne problemy, może Ty też spróbuj ;-)

Co do pieluszek pampers Premium Care to moim zdaniem są super, chyba najlepsze pieluszki jakich używałam. Nie przeciekają i jak synek jest bardzo zaspany w nocy to nawet nie muszę mu pieluchy zmieniać. Są też takie dla starszych maluszków?

Tomcio na brzuchu bardzo nie lubi leżeć, na razie go nie zmuszam, bo biedy bardzo się irytuje wtedy;-)
Ja nie ryzykowałabym kładzenia malucha na całą noc na brzuszku, bałabym się.

Kurde chyba mam mega szczęście bo Tomuś jest bardzo mało wymagający w porównaniu do Waszych pociech. Potrafi sam zasnąć w łóżeczku i w leżaczku. Lubi być na rączkach, ale leżeć też lubi. Nie jest marudny, nie ma kolek..:-)

Suszu....moja Weronika jest taka sama-odpukac w niemalowane i wypluc...bo naprawdę jest jak anioł .płacze tylko jak jest glodna....a raczej kwęka i podkrzykuje.
A ze tak zapytam czemu nie karmisz cycem.z tego co pamietam miałeś poobgryzane brodawki,czy to powód ?

Weronika wczoraj w nocy zrobiła 4 kupy prawie jedna za druga....wiec tez sie zastanawiam czy to ok hahaha...za dużo źle,nie ma wcale tez źle.

Jeszcze jedno pytanie dla tych co przestały karmić.jaka metoda na pozbycie sie pokarmu....ja po nocy sciagam 25 ml i potem prawie tyle samo jeszcze dwa razy w ciagu dnia...i tak sobie ta ilośc w tych cyckach jest.żeby zmiejszyc ilośc pokarmu ograniczyć odciaganie?jeszcze nie zdecydowałam ,bo może przy tym zostanę bo zawsze nawet troszkę mleczka z cycka to dobrze ...ale pytam w razie co.

Suszu....moja Weronika jest taka sama-odpukac w niemalowane i wypluc...bo naprawdę jest jak anioł .płacze tylko jak jest glodna....a raczej kwęka i podkrzykuje.
A ze tak zapytam czemu nie karmisz cycem.z tego co pamietam miałeś poobgryzane brodawki,czy to powód ?

Weronika wczoraj w nocy zrobiła 4 kupy prawie jedna za druga....wiec tez sie zastanawiam czy to ok hahaha...za dużo źle,nie ma wcale tez źle.

Jeszcze jedno pytanie dla tych co przestały karmić.jaka metoda na pozbycie sie pokarmu....ja po nocy sciagam 25 ml i potem prawie tyle samo jeszcze dwa razy w ciagu dnia...i tak sobie ta ilośc w tych cyckach jest.żeby zmiejszyc ilośc pokarmu ograniczyć odciaganie?jeszcze nie zdecydowałam ,bo może przy tym zostanę bo zawsze nawet troszkę mleczka z cycka to dobrze ...ale pytam w razie co.

Przestałam dlatego, że z 30ml z obu piersi zrobiło mi się zero..:-( Nie miałam już siły pobudzać laktacji, bo nic nie dawało przystawianie, jedyne co dawało to stres mój i Tomka. Poddałam się. Brodawki na początku były poranione, ale zagoiły się.

Matko ciągle coś jak nie wysypka ,to potówki jak nie potówki to trądzik jak nie trądzik to ropiejące oczko od 3 tyg. na które nawet krople z antybiotykiem nie dają rady ,jak nie oczko to teraz paluszki -litości !!!!:no: a do tego kolki i mega marudzonko:-(ale nikt nie mówił ,że będzie łatwo:tak:

To zupelnie tak jak u nas! Wszystko to po kolei mielismy, do tego rozorany pepek (przez wicie sie przy kolkach!) i infekcje, a teraz zamiast paznokci doszedl swiszczacy nos... Racja, nikt nie mowil, ze to spacer w parku ;-)

reklama
a kiedy go kładziesz? mam kłaść byle nie po jedzeniu.. a jak Pindzia jest ciągle po jedzeniu? :-D

w dzien jak marudzi i nie chce spać po jedzeniu(tak po 45 min, jak się nie drze) albo jak mocno zasnie to przetaczam na brzuch:)

My dzisiaj po szczepieniach...edi dzielny był bardzo, mam nadzieję, że gorączka nie wyjdzie...

Do góry