reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

My tez jestsemy na NAN od poczatku. Mikołaj je ładnie toleruje-kupka 1-2 dziennie, zółciutka. Jadał co 3 godziny ale juz go przeciagnełam do 4-ech a jak zasnie na brzuszku (uwielbia ta pozycje) to przepi nawet do 6 godzin

dominic-M. osttanio obudził sie o 10 rana, w ciagu dnia zdrzemnal sie max. 2 godzinki na spcerze i padł mi opiero ok.1 w nocy a wczesniej tez wieelkie oczy...chyba nie ma ratunku, dziecko samo musi sie zmeczyc :( A płacze czy tylko nie spi...bo nasz nie palcze ale marudzi.

Ja od 3 dni walcze z małolatem nad zasypianiem po kapieli w łózeczku a nie na rekach/kolysce/czy innym miejscu. Walcze dzielnie...po 1,5 godziny dziecko zasypia choc w ostatnich dniach sen trwał godzine :) ale zasze to cos. Mocno licze ze z kazdym dniem coraz bardziej bedzie lapal ze to czas na sen.

Wcozraj M. skonczyl kalendarzowy miesac-waga 4190g (urodzenio 3500, najmniejsza 3250)

reklama
RATUNKU!!! Smok okazał się zbawieniem na 10 minut, młody dalej oczy jak 5 złotych, nie śpi już od 13:szok:
a próbowałaś go ciasno w rożku opatulic i ululać?? u nas rożek okazał sie mega zbawieniem :) dopiero wczoraj na to wpadlismy, płakał mały po kąpieli to go zawineliśmy i spał jak suseł 4 godziny! potem mleczko i kolejne 3 spał, wkoncu super noc przespana :) od wczoraj rożek to nasz najwiekszy przyjaciel :) przed chwilą tez po cycusiu w rożek i spi jak aniołek :)
spróbuj :)

Devi płacze jak nie jest na rękach, jak tylko wyląduje w moich ramionach to cisza i tylko gapi się tymi wielkimi oczkami dookoła. Teraz zasnął, mam nadzieję, że się nie przebudzi lada moment bo psychicznie mnie dzisiaj wyssał, dosłownie. Dziwi mnie to, bo nigdy nie było podobnych sytuacji i nie jest tez rozpuszczony jeżeli chodzi o noszenie na rękach.

Marzenix moje dziecko na takie lulanie w rożku to już chyba za stare, ma 2 miesiące bez 6 dni. Poza tym nigdy w rożku nie leżał, co najwyżej na rożku rozłożonym.

Ostatnia edycja:
Jej!! To Kurczaczek już nie kurczaczek tylko Kurczak, 2 miesiące...kiedy to zleciało:szok:
Dobrze, że zasnął w końcu, edi mam nadzieję też troche pośpi... nie poszłyśmy na ta akademie rozwoju pampersa, chyba że byłaś??

Marzenix moje dziecko na takie lulanie w rożku to już chyba za stare, ma 2 miesiące bez 6 dni. Poza tym nigdy w rożku nie leżał, co najwyżej na rożku rozłożonym.
przcież pisałaś ze wazy 3 kg dopiero to mysle ze nie ma znaczenia ze ma juz 2 miesiace, moj ma 2 tygodnie a wazy juz 4 kg :) kochana jak inne sposoby zawodzą to trzeba sprobowac wszystkiego :)
moj tez wczesniej w rozku nie spal, tylko w szpitalnianym. zupelnie przez przypadek sie okazał zbawieniem :)
no ale zrobisz jak uwazasz :) zycze cierpliwosci i trzymam kciuki oby spał długo po tym calym dniu :)

Marzenixx wprawdzie Dominik waży 3 kg ale od urodzenia potroił już swoją wagę. Urodził się z wagą 1105 g więc to już Kurczak, jak pisze anulek. Odpukać spał do tej pory, standardowo przy przewijaniu poszły do śmieci łącznie 3 pieluchy, mam nadzieję, że po karmieniu pośpi do 5 rano.

Do mam ktore podaja NANa ile jedza wasze maluszki. Na opakowaniu jest ze od 2 do 4 tyg od 80 do 150 . Moja ma prawie dwa i zjada okolo 110 co 3,4 godziny.a w szpitalu dostawala tylko 40.kolosalna roznica. A moje cyckowe mleko jest jak woda i sciagam 3 razy dziennie 30 ml.gdzie powinno sie okolo 150. Zgadza sie?

Dziewczyny, czy jak wychodzicie na spacer smarujecie dziecko kremem z filtrem? Opalanie nie wchodzi w gre, to jasne, ale nie da sie wyeliminowac na 100 % promieni slonecznych...

My tez jestsemy na NAN od poczatku. Mikołaj je ładnie toleruje-kupka 1-2 dziennie, zółciutka. Jadał co 3 godziny ale juz go przeciagnełam do 4-ech a jak zasnie na brzuszku (uwielbia ta pozycje) to przepi nawet do 6 godzin

Kurczę zaczynam się martwic bo mój Maks po nan pro sensitive robi zielone kupki :( Czasami się zdarzy zielono - żółta. Położna mówiła że to jest normalne. Czytam w necie że niby to od zawartości żelaza ale chyba w zwykłym nan pro 1 też jest żelazo ?

reklama
Do góry