reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik Mamuśki

U nas kapiel zawsze "na syrenie" od wsadzenia do wody do juz calkowitego nasmarowania i ubrania :) Mloda nie lubi tego za bardzo ale kapiemy najkrocej jak sie da. Moj B. po tygodniu sprobowal sam kapac i przezyl to i byl bardzo dumny z siebie:-D
A nie masz nr telefonu do poloznej? bo mi dali zebym sie umowila i ona powiedziala ze zawsze moge dzwonic jakby cos sie dzialo. A jak nie to przychodni sie przejedz z malutkim w poniedzialek.

reklama
u nas byla zoltaczka mechaniczna,polozna kazala klasc go do swiatla dziennego i jakos po dwoch dobach przeszlo.

jesli chodzi o kapiele to tez jak to Ewak napisala 'na syrenie':-) takze trzeba szybko chociaz juz przy smarowaniu jest ciszej :-p

Devi u mnie z pokarmem tez bylo licho,zreszta cyce zrobily sie twarde dopiero na 4 dobe i dopiero wtedy cos zaczelo leciec,ale maly nie chcial juz ssac,bo w szpitalu jechalismy na mm i tak juz zostalo.A cycki juz normalne :-)

ewa- niestety nie mam numeru do poloznaj. sama ma sie ze mna skontaktowac w poniedzialek...a jak bardzo powinnien sie zazolcic?? w jakiejs konkretnej czesci ciala??

Marcel mial tylko buzke taka pomaranczowo zolta.. i polozna mowila zeby wlasnie do swiatla dziennego go klasc zeby nie schodzila ta zoltaczka w dol..

My przez żółtaczke musieliśmy zostać tydzień w szpitalu. U was nie badali dzieciaczków? W trzeciej dobie lekarka od noworodków przychodziła oglądać maluchy i jak pojawiało się podejrzenie najpierw sprawdzali takim aparacikiem a potem już badanie z krwi i jak się żółtaczka potwierdziła to brali na naświetlania. Woleli dmuchać na zimne niż puścić kogoś do domu. I teraz też była u nas położna obserwować go czy jest ok.
Co do kąpieli to 2 pierwsze było wycie ale teraz jakoś idzie. Bałam się że mały mi się wyślizgnie ale położna pokazała jak go chwycić pod paszką i teraz już czuję się spokojna. I nie wkładamy go od razu do wanienki tylko najpierw lekko przecieramy mokrą pieluszką dzięki temu nie ma takiego szoku i wygląda na to że nawet polubił kąpiele bo leży taki wyciągnięty i "obserwuje" szeroko otwartymi oczkami. Gorzej już jak zaczynam go ubierać.

gabiczek- po pierwsze wyszlam ze szpitala juz na druga dobe. Przy wyjsciu ogladala go pediatra i powiedziala ze jest leciutko zazolcony tylko ze to moze byc zoltaczka fizjologiczna no i 90% rodzicow cos takiego slyszla przy wyjsciu. Czy sie rozwinie czy nie ma stwierdzic polozna na patronazu tylko ze wychodzilam w piatek wiec polozna bedzie dopiero poniedzialek/wtorek...

zoabczymy jutro jak bedzie wygladal dzien:)

devi a co was tak szybko wypuścili? ja od położnej usłyszałam, że żółtaczka może być też tak, że mało widoczna. w pon znów do lekarza idziemy więc zobaczymy co powie.

a mam pytanie do tych co karmią sztucznie i dzieciaczki mają podobnie jak moja ponad tydzień, ile dajecie ml do zjedzenia??

mlodam ja daje Marcelowi 60ml czasem wypija wszystko czasem mniej,raz tylko sie zdarzylo ze dorabialam mleko i wtedy wypil 85ml. Ale tez nie wypija wszystkiego naraz wypije np 30 musi odbic i dopija reszte.

reklama
Do góry