reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

reklama
dominic na NFZ sa trzy zastrzyki tak mi pisze we wszystkich ksiazeczkach ze szczepieniami bo w jednej stzrykawce jest np 2 szczepionki, w drugiej 2 a w trzeciej 1.
Marcelinaa jeszcze krztusiec. Ma być razem 5 chorób na NFZ. Zgłupiałam już sama nie wiem co z tymi szczepionkami:eek:

Ostatnia edycja:
też mamy tą herbatkę ale kurcze nie chce za bardzo małej butelki dawać bo mi cyca nie będzie chciała :-( jak na razie ja pije herbatki te co niby na laktacje są ale z tego co czytałam skład jest ten sam więc może to coś da jak nie to trudno butla i herbatka bo nie będę patrzeć jak mi się dziecko zwija z bólu.

Moja jest cały czas na cycu i daję jej butelkę. Nie przeszkadza jej to w dojeniu cycusia;-)

Ja Dicoflor 30 mam w kapsułkach - podaję rozpuszczony w wodzie. Mam wrażenie, że kapsułki się lepiej rozpuszczają niż ten z saszetek ??? Ale może tylko mi się wydaje....

My dziś wylądowaliśmy rano u pediatry. Radek niby nos ma drożny ale charczy, bo mu katar spływa po gardle. Osłuchowo czysto. Całe szczęście......No i kupiliśmy dziś KATAREK do odkurzacza.....normalnie zakochałam się w tym urządzeniu :-D....Gile małemu nawet z gardła wyciągnął, nosek nawilżony i synek w końcu śpi spokojnie....chyba jest szczęśliwy ;-). Także POLECAM, kto nie ma tego jeszcze....

15.09 mamy szczepienie....trza być zdrowym. My podamy 5 w1.

Co do wagi to jak R. przybiera ponad 40 g na dobę to pediatra mówi, że super. Dziś się nie ważyliśmy ale w tym tempie powinien mieć ok. 4100-4200 czyli przybrał kilogram od najniższej wagi jaką miał.

My też spacerujemy dwa razy no raz to już mus. Pierwszy wypad to zakupy a drugi "przewentylowanie" starszaka :). I jak pisze Nikos zawsze to jakaś rozrywka i zmusza do ogarnięcia się i zrobienia makijażu hehehehe

Ostatnia edycja:
JJ karmisz piersia?? raz igorkowi dalam tez rozp w wodzie to kurcze ulal.
te szczepionki sa tak raczka raczka nozka.
my na spacerek chodzimy raz dzienne. i mam pyt u mnie dzis jest 18st jak malego ubrac zeby nie przegrzac?? kaftanik, pajacyk i kombinezonik cienki? czy kocyk? tepa jestem co do ubioru.
Pije ktoras z was kawke bocianek?? jak tak to moge sprezentowac 2 nie dam rady pic tego cuda 1 jest rozpoczeta wypilam tylko 1 kawke a 2 jest cala

reklama
wjeżdżasz z małym do sklepu?

Podłączam się pod pytanie. Ja się czaję od tygodnia i zawsze to M. jedzie sam po zakupy... Jakoś boję się tych pomieszczeń zamkniętych. Wystarczy, ze w poczekalni w przychodni tyle dzieci zawsze i zawsze wtedy się denerwuję że jedne kaszlą, inne płaczą i że wszędzie roi się od bakterii a tak łatwo złapać rota. Moja pediatra mówiła że jak mogę to żebym przez pierwszy miesiąc chociaż unikała kontaktu Mikołaja z młodszymi dziećmi...

Ostatnia edycja:
Do góry