reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

Nie wiem czy dobrze pamietam,ale jak mnie szyli to polozna cos mowila,ze do 2tygodni powinno wszystko sie rozpuscic. Ale bylam na gazie:D wiec moze zle zrozumialam.

reklama
Devi do 7 dni mówili w szpitalu..

Poradzcie mi...... Od 2 doby karmiłam swoim i butelką. Dziś była położna i twierdzi że Mikołaj nie lubi mojego mleka bo rzeczywiście strasznie go muli i wymiotuje tylko po moim i radziła żeby odstawić niestety... Nie mam jakoś mega pokarmu ale spoko z dwóch odciągnę 90ml jednorazowo i nie wiem jak zatrzymać laktację. Czy któraś z was piła szałwię?? Położna twierdzi żeby ją pić i robić zimne okłady i powinno wystarczyć ale gdzie to kupić?? W aptece tylko liść szałwii do płukania ust jest...

Ostatnia edycja:
myszka - te liscie wlasnie sie pije zaparzone :) a ja mialam jeszcze szalwie w tabletkach - pare zlotych kosztowala. Sciaglam mleko tylko jak bardzo bolaly cycki zeby sie zastoj nie zrobil. Polozna dala recepte na lek nazatrzymanie laktacji ale skutki uboczne mnie odstraszyly i lek mam ale nie ruszylam go - moge ci wyslac jak chcesz. Szalwia dala rade ale czasem jeszcz trroche cieknie z cyckow a tuz prawie miesiac. Ale to glownie przy karmieniu butla i jak sie kąpie i niestety przy przytulankach tez :zawstydzona/y:

EwaK te liście szałwii?? Ale jestem tępa he he 1 woreczek na szklankę?? Marze żeby już nie mieć pokarmu bo prawym tylko karmiłam a z lewego ściągałam nie dużo ale cały czas a teraz prawy mam większy i tragicznie to wygląda poza tym zrobił się twardy i gorący... Boję się zastoju a tabletek też nie chce. Nic się nie stanie jak nie będę odciągać już nic zupełnie nawet jak będą bolały??

A ile tych naparów można dziennie??

kurcze, to ja nie wiem co ja mam za szwy...lekarz mówił ze nie musze już z nimi przychodzić do szpitala ale z tego co widze ich ilosc sie nie zmienia:/ Ani nie wypadaja ani nie znikają:? Zaraz wrosną mi w skóre i bedzie lipa bo na końcówce wisi supełek i koncowka nici :D

Devi, przy szyciu ci nie powiedzieli jakie szwy ci zakładają, bo są różne? Ja mam wchłanialne do 2 tyg., ale nie muszą wszystkie zniknąć i wtedy trzeba się pofatygować na ściągnięcie.

Słuchajcie, moja Pepa ( taką ma ksywkę, hehehe) nie robi kupy już drugi dzień. Nie pręży się, robi siku, puszcza bączki, ale kupy niet. Mam się martwić czy tak może być??

asia mi polozna mowila ze jak na MM to do 2 dni moze nie robic..pozniej jak juz nie robi to lepiej zglosic to lekarzowi,a jak na cycku to moze nie robic do kilku dni. Ale jak ci sie mala ani nie prezy,ani nie placze a baczki puszcza to raczej wszystko ok :) My na MM no ale u nas inna bajka z kupa.

asia mi polozna mowila ze jak na MM to do 2 dni moze nie robic..pozniej jak juz nie robi to lepiej zglosic to lekarzowi,a jak na cycku to moze nie robic do kilku dni. Ale jak ci sie mala ani nie prezy,ani nie placze a baczki puszcza to raczej wszystko ok :) My na MM no ale u nas inna bajka z kupa.

Na cycku do kilku dni? Ja słyszałam, że na cycku to cały czas kupy robi (tzn kilka razy dziennie:-)) a na MM własnie rzadziej może..

reklama
myszka - lepiej odciagaj jak boli tym bardziej jezeli goracy i twardy sie robi bo jak sie zastoj zrobi i goraczki dostaniesz to sie moze szpitalem skonczyc, mozna i 4 razy dziennie wiecej moze nie bo z ziolami trzeba ostroznie, ja bralam 3x2 tabletki i pilam 2xdziennie i cycki juz normalnej wielkosci a nawet mam wrazenie ze mniejsze :)

Do góry