reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

ja tam nie wiem tak mi powiedziala ta polozna co byla u nas ostatnio na wizycie bo sie wlasnie pytalam,bo mlody nie robil.Stwierdzila,ze mloko mamy jest lepiej przyswajalne i dzidzia moze nie robic kupki przez dluzszy czas i nie ma w tym nic niepokojacego.A ze moj karmiony MM to oznajmila,ze do 2 dni a pozniej zmienic mleko.
wiec napisalam czego ja sie dowiedzialam,ale tu w UK jest inaczej wszystko i nawet jakby dziecko pol roku kupy nie robilo to dla nich by to bylo 'normalne'. Ja mowie,ze mu pepek smierdzi i krwawi a ona ze normalne,ze kupy nie robi tez normalne.. i wez badz madra :/

reklama
co do kupek u dzieci karmionych piersia to ja tez mialam na ten temat rozmowe i polozna powiedziala tak jaku Ciebie MALINOWA ze rozbierznosc jest wlasnie bardzo duza- od 1 kupki na 10 dni do 12 kupek na dzien na poczatku jest ok,szok, nie? wiec ASIACUR nie przejmuj sie, jest wsio ok!

DEVI szwy sie na pewno wkrotce rozpuszcza

MYSZKA ja pilam szalwie jak moja starsza corcie odstawialam od piersi- oj pilam ja litrami, bardzo duzo, no i pomoglo!

Ostatnia edycja:
Malinowa, u Was wszystko normalne jest:-D

Dziewczyny, Tomciowi zaczęła się łuszczyć skóra bardzo, byłam dzisiaj na wizycie i lekarka powiedziała, że to normalne u noworodka:baffled: I żeby nawilżać kremem Oilatum.
Ale kurde nie mam pewności czy aby na pewno to takie normalne było..A jak u Waszych maluchów objawiała się alergia na mydło, proszek itd?

szuszu mojemu salusiowi tez sie luszczy i schodzi bardzo skora..i tez sie tym martwie i polozna mowila ze to normalne ui dzieci ktore urodzily sie prezed terminem, trzeba natluszczac i poli powinno byc lepiej...mam nadzieje

No mój niby w terminie się urodził:baffled:
Ale skoro już dwie osoby tak mówią, to może rzeczywiście to normalne jest;-)

Tomuś w ciągu tygodnia przybrał 220g, chyba sporo?
Jest zdrowy, ufff...

Ostatnia edycja:
Szuszu ja natłuszczam oliwką, Dominik też ma miejscami suchą i to pomaga. I w ciągu 6 dni przybrał 260 g więc nie panikuj, Tomuś przybiera ok. Co do witamin to chyba mamy te same i na allegro są o połowę tańsze, zerknij.

witajcie!

moja od jakiegoś czasu zaczęła mi trochę ulewać :-( wczesniej nie było takiego objawu, raz na jakiś czas. wczoraj zaczęłam myśleć co jest innego i doszłam do wniosku, że może być to efekt zmiany mleka (w ramach zmniejszenia wydatków :baffled:) z bebilonu na bebiko i kurka może to być to. dziś znów kupiłam bebilon :-( dałam jej już 1 porcję i nie ulała. myślicie, że to może być przez mleko?

dominic o jakich witaminach mówisz?

Dominic, a o oliwce dla dzieci słyszałam same złe rzeczy więc nie używam..Spróbuję tym kremem Oilatum Soft, zobaczymy czy będą efekty. Teraz smarowałam SVR Xerial 10, ale po 3 dniach stosowania nie widzę efektów żadnych..:no:

Mlodam, podobno Bebiko produkuje ta sama firma co Bebilon. Ale pewnie skład mleka trochę się różni, więc moim zdaniem możliwe że od zmainy mleka.

reklama
Nam tez pediatra mowila ze po okolo 10 dniach dzieciom bedzie sie skora łuszczyc a pazurki tez moga sie skruszyc i to zupelnie normalne. Mojej sie tylko skruszyly tylko pazurki ale juz odrosly i znowu strasznie sie drapie po buzi.

Do góry