reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

reklama
moje dziecko 'odpukac' jeszcze ani razu nie ulalo,ostatnio tylko po herbatce raz.. i tu wlasnie kolejne pytanie do mam karmiacych MM. Dopajacie maluszki i jesli tak czy chca pic herbatki,wode? Bo moj Marcelo ani wody ani herbatki z kopru ani rumianku ;/ Jak tylko poczuje to wypluwa smoka.

a z kupka poprawilo sie o tyle,ze zrobi jedna dzienie zazwyczaj wieczorem i to taka za caly dzien,..ale w ciaz przy kazdej butli i przez sen meczy sie i cisnie.

co do bioderek to jak kladziemy na boczek to wkladam kocyk miedzy nozki.

i ktoras mamuska pytala o pas sciagajacy..ja mam,nosilam przez tydzien ale polozna doradzila zeby zaczac nosic dopiero po pologu,takze zostaly 3 tygodnie i zaczne sie 'sciagac' .. a kupilam w TK Maxx.

moje dziecko 'odpukac' jeszcze ani razu nie ulalo,ostatnio tylko po herbatce raz.. i tu wlasnie kolejne pytanie do mam karmiacych MM. Dopajacie maluszki i jesli tak czy chca pic herbatki,wode? Bo moj Marcelo ani wody ani herbatki z kopru ani rumianku ;/ Jak tylko poczuje to wypluwa smoka.

a z kupka poprawilo sie o tyle,ze zrobi jedna dzienie zazwyczaj wieczorem i to taka za caly dzien,..ale w ciaz przy kazdej butli i przez sen meczy sie i cisnie.

co do bioderek to jak kladziemy na boczek to wkladam kocyk miedzy nozki.

i ktoras mamuska pytala o pas sciagajacy..ja mam,nosilam przez tydzien ale polozna doradzila zeby zaczac nosic dopiero po pologu,takze zostaly 3 tygodnie i zaczne sie 'sciagac' .. a kupilam w TK Maxx.

Kurde, przy MM dziecko musi pić..tylko jak tu wmusić w malca wodę lub herbatkę..?
Dlatego też może mieć problem z kupą..
Co do pasa, to mi mówiono, że po tygodniu (po CC) można pas założyć.

Kurde, przy MM dziecko musi pić..tylko jak tu wmusić w malca wodę lub herbatkę..?
Dlatego też może mieć problem z kupą..
Co do pasa, to mi mówiono, że po tygodniu (po CC) można pas założyć.

no wiec wlasnie,jak cos tam lyknie tej herbatki to odrazu zaczyna baczki ladniej puszczac,ale to jest lyczek,dwa i wypluwa:/ na zrobienie kupki stanowczo za malo. sprobuje jeszcze z innej butli dac,moze zalapie. A jak nie to chyba zaczne pipeta mu wkraplac .:eek:

u nas tez ten problem. przy MM dzieciaki powinny przynajmniej 10% tego dopijać...a kiedy gdy śpi lub je...i fakt pic srednio chce choc lepiej wchodzi herbatak niz woda :/

z Lilką miałam to samo - zero picia. Normalnie ZERO do prawie pół roku. Po pół roku udawało się wcisnąć z 50 ml. Z huukiem. A teraz pije wodę i 250ml na dobę też raczej nie przekracza. No ale jak byłam zdesperowana, że nie pije, to wywaliłam jej jedno karmienie mm i dawałam zamiast tego jakiś sok przecierowy, bo już nie miałam pomysłu jak ją przekonać do picia.
Wszystko jest z nią ok(zdrowotnie), ale dzień w dzień latamy za nią z piciem ;-).

reklama
Dziś bylismy u chirurga...jeszcze załal mu czyms resztke pepowinki, za tydzien jeszcze jedna wizyta kontrolna.
i bylimsy sie zwazyć, dziś M. kończy 2 tygodnie i osiagnąl wage urodzeniowa...tydzień temu wazył 3325 a dzis 3510 wiec chyba ładnie przybiera na wadze:) Choc dzis z niego starszny nie jadek zjada mi tylko po 50ml co trzy godziny :/ Jakis gorszy dzien czy co :?
Tata panikuje bo zapisujemy każde karmienie i teraz szał ze 'normy dobowej' nie zje.

A wicie ile czasu rozpuszczalne szwy powinny sie rozpuszczac??

Ostatnia edycja:
Do góry