reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik Mamuśki

a no właśnie jesli mleko MM stanowi conajmniej 30% dziennego spożycia to wit K. nie trzeba dawac tylko wit.D. I dziecko powinno wypijac wody/herbtaki min. 10% zjedzonego MM..takie info mam od pediatry

Ewa- Mikołaj robi kupe praktycznie co kazde karmienie

reklama
Ewa, u nas w szpitalu norma do wypisu to poziom bilirubiny 12, Tomuś miał 9,6, ale dalej jest żółty..no i ciągle śpi.
Ja podaję vit. K i D.

Co do diety to ja na razie jem lekkostrawnie ale na kotleta z kuraka pewnie się jutro u teściowej skuszę :). Z owoców jem jabłka, banany, dziś kilka śliwek dojrzałych- zobaczymy :baffled: Właściwie ograniczam tylko nabiał - jem jogurt dziennie i zagęszczam też jogurtem potrawy (nie śmietaną) a to ze względu na alergię na mleko F. teraz muszę zobaczyć czy też się pojawi - oby nie.

Moje mleko też jest takie żółte.

Co do poziomu bilirubiny to mam na wypisie R. tak:
Bilirubina z bilirubinometru w dniu wypisu 3, 0 mg/dl

Co do MM to nie pomogę, bo póki co cycamy. Miałam przez pierwsze noce 1 dopitkę 30 ml MM, bo po moich jeszcze nie pełnych piersiach nie mógł zasnąć, bo się nie najadał. A po flaszce od razu oczy mu spadały. Ale po nawale już mu starcza.
Ja nie odciągam póki co. Jak mu się zachce po pół godzinie od karmienia to podaję niedopitą pierś....nie wiem czy tak się powinno robić.....??? Ale to pomaga je opróżniać do końca.

Powoli też robi się bardziej aktywny....popatrzy, postęka sobie......

na spacer jak wieje tylko bo ubranie czapeczki to wielkie nieszczescie dla Nadii:-D w domu wcale :)
wlasnie te wyniki bilirubiny sa dziwne bo kazdy lekarz ma swoja norme, nasza pediatra byla oburzona ze nas nie wzieli do szpitala - wiec glupia z tego jestem

Po kąpieli nie. Nigdy nie zakładałam też starszemu a urodził się w październiku.....

Na spacer tak. Jak ciepło cieniutką a jak chłodniej to ciut grubszą.....

Mam pytanie do tych co karmią.....czy wy też jesteście ciągle głodne :baffled:....jem i jem i jeszcze mi się nie darzyło abym się objadła :szok: i za chwilę znów głodna jestem....Masakra

A my dziś zamontowaliśmy karuzelę i nawet się R. na chwilę zainteresował ale chyab bardziej mu melodyjka przypasiła :-D

reklama
Do góry