reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

reklama
silentenigma mój pokarm chyba też jest mało wartościowy bo po posiedzeniu na cycu pól godziny młoda zjada po tym butlę MM:)

Dziewczyny,które karmią mm czy dajecie jeszcze dzieciom vit K i D?

ja przez jakies poltora tyg. mialam zolty a teraz kremowo-bialy,teraz zaczelam odciagac dla malej zeby wiedziec ile je skoro nie przybiera na wadze no i wciaga MM 80ml a mojego odciagnietego tez okolo80-90ml teraz,zobaczymy jak to bedzie po chorobie,bo zlpala katar i caly nosek ma zawalony i ciezko jej oddychac,bo zlapala cos od corki mojego meza

Szuszu różnie, w zależności od ilość wypitej wody i odstępów pomiędzy odciąganiami, od 60 do 100 ml za jednym razem.

Czy Wasze maluszki też na początku tylko spały?
Martwię się, czy żółtaczka się nie pogłębia czasem..wtedy dzieci są ospałe podobno..
Z jakim poziomem bilirubiny były wypisane Wasze dzieciaczki do domu?

szuszu-ja tez sie martwiłam ze M. zóltaczka sie pogłebia ale od ok.7 doby zaczal sie powoli 'wybudzac' i z kazdym dniem jest coraz zywszy choc wciaz jes leciutko zazolcony. Moj pokarm tez jest zółtawy-jak odciagam to na pocztaku leci biały ale ostatecznie w butli jest zółty taki budyniowy. I juz pisałm ze odciagam od 60-90ml i teraz to zbieram i daje na zmiane raz moje raz MM

niestety nie zbadali nam tego :/ a ja nie bylam swiadomo jak to jest wazne:( Na wyjsciu pediatra tylko powiedział ze jest lekko zażółcony ale czy to sie pogarsza powie położna na patronazu

jak odciagalam na poczatku okolo150 po dwa razy dziennie ale jakbym odciagala 6 razy to pewnie po tyle samo - mialam mega pelne cycki ale pokarm byl bialy i wodnisty - wiec moze mniej wartosciowy bo mala na nim spadala z waga ciagle. Teraz jest na mm i lekarka kazala 1 krople wit d dawac a K odstawic bo jest w mm.
Moja miala 13,5 w dzien przed wypisem bilirubiny a 4 dni poznie 12,85 i pediatra z przychodni dal skierowanie do szpitala na lampy, ale w szpitalu powiedzieli ze to bez sensu bo norma w tej dobie zycia jest do 13. I mala sama sobie poradzila z zoltaczka. Mielismy wystawiac ja do slonca (naturalna fototerapia) ale wtedy jak na zlosc lało przez tydzien. Jakos samo spadlo.

reklama
JJ pomyslam ze to jabluszko bo nie jem nic smazonego wedzonego tylko gotowana piers wogole malo jem, z obawy ze zaszkodzi wiem ze zle robie. Owocow to wogole jak byla polozna to powiedziala zeby narazie zrezygnowac. Jak boli Igorka brzuszek to zarazem mnie tez :(
Kolor mojego mleka na poczatku okolo tyg byl taki zolty budyniowy a teraz to nie wiem bo je bezposrednio z cyca.
Ile razy dziennie Wasze maluszki robia kupe?

Do góry