reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik Mamuśki

LANA, tak jak mówiłam siusiaki lubią zmieniać położenie w pieluszce, wystarczy że siusiak będzie skierowany ku górze i body i śpiochy obsikane:-)

Devi, a no widzisz co Ty byś bez nas zrobiła:-D?

Mój Tomuś to anioł (na razie:-)), w nocy budzi się 3 razy (o 23, 3, i 6 rano), tylko że o 6 robi sobie godzinną przerwę od spania i męczy mamusie:-)
Jest jeszcze spokojniejszy niż Wiki, więc całe szczęście nie trafiłam na rozdarciucha:-D

reklama
witajcie.jak wasze maluszki przybieraja na wadze? ja karmie moja tylko cycem i niestety w poniedzialek idziemy do szpitala bo Michaska dostala skierowanie na badania,bo zoltaczka jeszcze nie przeszla a ona bardzo malutko-prawie wcale nie przybiera na wadze... :( martwie sie,czy to moze byc przez zoltaczke? Kobietka w aptece doradzila nam aby karmic piersia i dokarmiac ze2razy dziennie BEBILONEM

szuszu, słyszałam że jak maluch ma 3tyg.

dominic, ale to chyba nie o to chodzi- o wrażliwość, tylko o to, że w jelitkach gromadzą się pęcherzyki powietrza, które dziecko ma problem żeby 'wydalić'. I raczej obstawiałabym (to moja teoria teraz:-D), że im 'starsze dziecko' tym szybciej pije, w związku z czym połyka przy karmieniu więcej powietrza, i ono zalega w jelitach. Zresztą widać to przy odbijaniu, że im później, tym te odbicia są bardziej rasowe :-D.

sailentenigma, żółtaczka tutaj raczej nie ma nic do rzeczy (co do przybierania) może Twój pokarm nie jest wystarczająco 'kaloryczny' ?

reklama
Szuszu też miałam żółty, chyba jakieś 2 tygodnie to trwało. Potem robił się jaśniejszy, bardziej podchodzący pod biały kolor.

Do góry