reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik Mamuśki

Radek też miał kiedyś tyłek czerwony....jak było gorąco. Ja smaruję sudocremem i od tego czasu już cisza.

asiaciur u nas chyba był/jest znów jakiś skok....od 4 dni mały pił na każdy posiłek 2 piersi. Byłam załamana, że chyba mi pokarm zanika.....nawet w nocy pił 2 cycki a one nie były nabrzmiałe (co miało miejsce zawsze w nocy ). A dziś ....ło matko....cycki nabrzmiałe nawet w dzień. Czyli "dostosowały" się. Z tym, że ja mam jedną pierś mniejszą i jak ona wypadnie na noc to muszę dopijać z drugiej. Choć dziś wypadła na noc ta większa a i tak dopił mniejszą jeszcze :baffled:. Myślę, że pójdę się zważyć w tym tygodniu ale wydaje mi się, że jeszcze miesiąc się na samych cycach pokulamy a potem już na noc po cyckach dopiję MM. Bo już teraz mam nabrzmiałe do granic przed karmieniem a on i tak dopija drugą....więc jak mu potrzeby znów wzrosną to w moich piersiach już więcej nie będzie niż jest obecnie :no:
Ale ze starszym też tak miałam :-(.....jadłam za 3, waga moja spadała a mały się nie najadał tym co wyprodukowałam jak miał 4 m-ce :no:

Także nie załamuj się i przystawiaj do tej mniejszej.....czasem tak jak u mnie dopasowywanie trwa dłużej.

reklama
a u mnie od kilku dni nawał pokarmu -jestem w szoku budzę się zalana mlekiem po pas :szok: wydaje mi się ,że to przez to ,że młody dostaje na noc modyfikowane jedną flaszkę i spi po niej nawet 5 -6 godzin a moje cycuchy wtedy nie ruszane :tak:ale jak sie rano dosadzi to wydoi dwie za jednym zamachem .Nóżki ma takie fajne tłuściutkie ,że już robią się fałdki to już taki fajny ,prawdziwy niemowlak fałdki tu i tam :-D ale nie jest grubaskiem tylko taki ubity chłopak z niego

dziewczyny najpierw miałam

pampers-sensitive-chusteczki-pielegnacyjne-dla-dzieci-i-niemowlat-56-szt.jpg i byłam z nich bardzo zadowolona

potem miałam 3574660309324.jpg i bardziej mi się podobały, sztywniejsze, mniej się zgniatały w ręku, nawet okolice oczu można nimi czyścić, potem dostałam typowego 1_5c0b9e59c50c.jpg i od sensitiva różnił się tylko albo aż tym, że dużo ładniej pachniał.. na koniec dostałam od teściowej paczkę huggies_chusteczki_pure_m.jpg i przeżyłam szok!
Chusteczki zupełnie inne w "konsystencji", jakby to była chustka higieniczna nasączona wodą, baaaaardzo mokre, baaaardzo sztywne.
Dużo lepiej się nimi czyściło pupę i dużo mniej ich szło- zwłaszcza po kupie.
Idealne też do buźki i okolic oczu.
Dziwne- na pierwszych parę użyć..ale potem przyzwyczailam się tak, że jak dziś wróciłam do johnssonów to mam cały czas wrażenie że one są suche !

Ja na chwile obecną mam johnsona i jestem zadowolona ale jak będę gdzieś w pobliżu biedronki to chcę zakupić właśnie dada aby sprawdzić na własnej (prawie) skórze.

A czy któraś z Was używa pudru?

Dominic nie chcę się wypowiadać za innych ale chyba nie... Z tego co czytałam to raczej wszystkie używamy maści, kremów a pudru się na to już nie używa...

Ja używam Huggies Pure teraz do buzi i rąk bo do pupy waciki tylko.. Ale faktycznie są super i najbardziej mokre jakie do tej pory spotkałam.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za rady....

No niestety, u mnie nie jest tak cudnie. Dostałam wieczorem temperatury ponad 39 stopni i nie spadala po apapie, wiec dzis przyjechal do mnie lekarz. Porobiły mi się zastoje w piersi, bo boli jak diabli. Dziwne, bo mała ostatnio tylko jadła z cyca, ale widocznie więcej produkowałam w tej wiekszej niz była w stanie zjeść. Na razie mam robic oklady z kapusty, systematycznie brac apap. Jak tempa nie spadnie i cyc nie przestanie boleć to antybiotyk.
Jutro idę do swojej ginki.

ASIACUR-wspołczuję kochana wiem co to za ból :(
co do chusteczek właśnie któras z was poleciła mi biedronkowe i jestem z nich bardzo zadowolona ja wziełam sensitive ale jakoś nie pachną ale są bardzo mokre następnym razem zakupię zapachowe bo jest ich aż 4 rodzaje w biedronce a dziś idę po pieluchy bo mi się kończą i kupuję tylko dady i są rewelacyjne !!!!

reklama
Do góry