reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

moja robi na mm kilka razy dziennie i takiej konsystencji jak ci pisalam a herbatka czy woda moze byc w temp pokojowej.

reklama
Maggie, próbowałaś Trilacu? Polecam jeszcze syropek Alvia.

dałam jej właśnie espumisan w kroplach. mam nadzieję,że pomoże. We wtorek idę z nią do lekarza to zapytam o ten Trilac.

devi jak Mikołaj będzie miał zaparcia, czego Wam nie życzę to na pewno to zauważysz. Moja dzisiaj w nocy darła się niemiłosiernie i strasznie prężyła... Tak się bidulka męczyła,że aż sama się popłakałam..

a co jest lepsze na zaparcia i robienie kupki herbatka komerkowa czy rumianek?

wiem ,że rumianek rozrzedza zawartość jelit i wtedy kupka jest rzadsza i łatwiej 'wychodzi'.

no ładnie a ja sie chyba nabawiłam mega zastoju w piersi...taka guz ze maskara...cieple okłady, oliwka i P. masuje ale ciezko idzie...nie chce puscic:/ kurde mleka prawie nie ma i od laktaora takie jazdy :/ pewnie znowu cos zle zrobiłam:/

no ładnie a ja sie chyba nabawiłam mega zastoju w piersi...taka guz ze maskara...cieple okłady, oliwka i P. masuje ale ciezko idzie...nie chce puscic:/ kurde mleka prawie nie ma i od laktaora takie jazdy :/ pewnie znowu cos zle zrobiłam:/

Devi, czasem jak się zastoje robią to laktator tego nie ściągnie niestety. Idź pod ciepły prysznic i tam spróbuj uciskać.
Nic źle nie zrobiłaś, tak się niestety często dzieje..

szuszu-powiem ci co wlasnie robimy a ty mi pwoiedz czy o dobra metoda.
Rezgrzewam miejsce ciepla butelka, nacierma oliwka potem P. mocno masuje w kierunku sutka gdy troche pusci to odciagam mleko (zwykel ok.5 pociagniec laktatora gdzie mleko plynie strumienim, potem przestaje) i z powrtem to samo...tylko mam tez wrazenie ze jak odcgne to to miejsce znowu twardniej mocnej:/ moze nie odciagac i czekac az zator calkiem pusci...tylko nei wiem czy to do rana nie potrwa bo to naprwade twarde i dosc rozlegle mi sie wydaje nie maly guzek tylko taki placek

szuszu-powiem ci co wlasnie robimy a ty mi pwoiedz czy o dobra metoda.
Rezgrzewam miejsce ciepla butelka, nacierma oliwka potem P. mocno masuje w kierunku sutka gdy troche pusci to odciagam mleko (zwykel ok.5 pociagniec laktatora gdzie mleko plynie strumienim, potem przestaje) i z powrtem to samo...tylko mam tez wrazenie ze jak odcgne to to miejsce znowu twardniej mocnej:/ moze nie odciagac i czekac az zator calkiem pusci...tylko nei wiem czy to do rana nie potrwa bo to naprwade twarde i dosc rozlegle mi sie wydaje nie maly guzek tylko taki placek

Ja wzięłabym bardzo ciepłą kąpiel i polewała cycki prysznicem i wtedy uciskała, pod wpływem ciepłego strumienia więcej powinno wylecieć.
A jutro kup kapustę i wsadź liście do zamrażalnika i potem na cycki, też chyba ciepłe liście kapusty można w ten sposób kłaść.
Masz gorączkę?

reklama
Devi, rób tak jak Szuszu mówi... Żeby ci się zapalenie nie zrobiło. Przeżywałam to. Ciepły prysznic, strumień na piersi i wyciskanie aż zmiękną. I małego powinnaś przystawiać też. Pewnie mialaś nawał i ci się zatory porobiły.

Do góry