reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradnik Mamuśki

Dziewczyny, napiszcie błagam jak wygląda sprawa snu w nocy u Waszych maleństw. O której je kładziecie i jak wygląda potem sprawa nocnego wstawania. Ja mam wokół siebie same koleżanki, które twierdzą źe ich kilkutygodniowe dzieci spały od 20.00 do 6.00 bez przerwy. Hilfe, mój ma 6 tygodni i ostatnio udaje się do uśpić ok 22.00, po czym rozpoczyna się cykl wstawania co 2 godziny. Wcześniej było co prawda jeszcze gorzej bo w ogóle nie chciał spać, ale gdzie mi tam do 10 godzinnej przerwy nocnej... No i śp ze mną w łóżku, w swoim absolutnie spać nie chce, ja ulegam bo po prostu nie daję rady w ogóle nie spać noc w noc. Generalnie jednak chodzę półprzytomna i zaczynam mieć tego wszystkiego dosyć....
Lemoniada-pierwsze słyszę aby dzieci kilku tyg.tak spały :szok:.Nasz młody jedzie na cycu i budzi się w nocy co 2-3 godź. jak dostanie butlę nana pro bo raz w ciągu nocy takową dostaje to śpi około 4 godź. choć zdażały się nocki jak po nanie potrafił przespać 5 a nawet raz 6 i pół godź.:szok: ale tylko raz tak się jak na razie zdażyło i zaznaczam ,że w tedy spał w leżaczko-bujaczku bo w łóżeczku śpi o wiele krócej.

reklama
Dziewczyny, jak ja Wam dziękuję za posty dotyczące budzenia się dzieci w nocy. To jest moje pierwsze dziecko a je jestem hipochondryczką i jak mi te koleźanki naopowiadały o ich kochanych grzecznych dzieciątkach co to noc przesypiały po miesiącu, to myślałam że moje jakieś nie do końca OK na umyśle, iż na 100% jest to wynik mojego cieźkiego porodu (więc źe się do tego przyczyniłam)... Co więcej, pokazałam go juź 3 lekarzom jako zaburzonego nerwowo (2 pediatrom i 1 neurologowi). Żaden nie stwierdził że mały jest zaburzony ale same wiecie - matka wie lepiej :)

Lemoniada daj namiar na koleżanki ;-) Zapytam jaki mają patent :-D Mój ostatnio (nie wiem czy po szczepieniu) budzi się co 2 h w nocy :szok: Nawet wczoraj obudził się o 23 :no: gdzie do tej pory pierwsze karmienie po tym kąpielowym o 21 było gdzieś ok. 1......jedyne dobre, ze zasypia po karmieniu.....Bo czasmi przysne jak karmię i budzę się jak już śpi obok :baffled: Odkładam do łóżeczka ale już ok. 3-4 mam dość i śpimy razem.

U nas długo nie było bąbla po szczepieniu na gruźlicę... nawet się martwiłam i konsultowałam z pediatrą ale stwierdziła, że to nic, nie każdy musi mieć. Po czym pojawił się ni to bąbel ni to górka taka podbiegła ropą ale nic się nie wylało tylko w 1 dzień zaschło i potem się to "obrało" jakby :baffled:

Pasa nie używałam po F. bo nie było potrzeby. Teraz jak Lana mam jak się chylę muffinkę nad pasem od spodni :-D ale w czwartek gin a potem planuję na siłownię pochodzić jak pozwoli, mam blisko i może mi coś trener podpowie na te sflaczałe mięśnie brzucha.....do tego kremik dobry i może nie będę straszyć na plaży za rok :eek: Bo ktoś jak ja z małymi cyckami ma przerąbane jak brzuch prawie taki wystający jak cycki :-D

wielkie dzięki, a że tak głupio zapytam, gdzie się mierzyłaś? na wysokości pępka?
tam gdzie najwięcej?
ja mam tam 110 cm (szok !!!!) i teraz nie wiem czy L czy Xl..

Widzę, że nasze dzieci, Kurczaki, Pindzie i inne stwory wszystkie takie same :-D
jakoś w okolicach pepka mam około 100 cm i kupiłam rozmiar M i dobry :) takze proponuje ci L zebys wziela, potem i tak ponoc kobity zwęzają bo sie brzusio wchlania ;)

NEILA-pas może się jednak zsówać lub unosić ku górze ale morze się mylę
masz racje , podczas chodzenia pas jest bardzo wygodny, nic sie nie robi, ale jak sie siedzi to strasznie sie zwija i wpija i roluje :)no ale jak to mówią: dla urody trzeba cierpiec :)

Marcelina, pasa jeszcze nie kupiłam, ale się przymierzam:-)
Dzięki dziewczyny za info. A to że mocniej krwawicie to może dlatego, że macica się szybciej obkurcza?

Lemoniada
, nie słuchaj koleżanek. To niemożliwe jest po prostu. Normalne są pobudki co 3h właśnie ;-)

A mój Tomuś był dzisiaj mega niespokojny i wydaje mi się że jakoś mało jadł. Co mu dawałam butlę to pił przez chwilę, wypluwał i strasznie się denerwował..A jak dzieci mają pleśniawki to boli? Mój chyba nie ma, ale zajrzę mu jutro do pyszczka jeśli sytuacja się powtórzy..

dzięki dziewczyny :)
właśnie planuję w poniedziałek przejść się po sklepach i zakupić majtki ściągające o wiele tańsze niż pas i chyba wygodniejsze bo obawiam się ,że pas może się jednak zsówać lub unosić ku górze ale morze się mylę
majtki pewnie fajniejsze ale jednak w utrzymaniu czystości gorsze, w sensie założysz raz i do prania a następnego dnia co?

suszu888 oj boli i to bardzo... Mikołaj miał. Nie chciał jeść, denerwował się przy tym i cały czas wysuwał język z buzi. To takie białe grudki które nie schodzą po czyszczeniu gazikiem z wodą i są najczęściej na tyle języka i po bokach nad dziąsłami... Pędzlowałam fioletem i codziennie czyszczę gazikiem, teraz ten osad z języka biały schodzi czasem nawet po herbacie. Wiecie od czego najczęściej powstają pleśniawki? Przy porodzie dziecko zaraża się bakteriami, które przeradzają się w pleśniawki ale również od zasypiania przy mleku...

Mikołaj je w dzień co 2 godz a po kąpieli ok 21 zjada butlę i pózniej je co 3,4 a nawet dziś w nocy 5 godzin przerwy ale najczęściej wtedy budzi się mega głodny i strasznie szybko je..... a pózniej wiadomo sensacje z brzuchem..

Co do szczepionki u nas także bąbel się zrobił... Od 3 dni jest na razie taki sam cały czas.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry