a gdzie Ty w końcu rodzisz Wigma? w Zabrzu? bo mi wypadło z pamięciWitajcie majóweczki
Jestem po wizycie u lekarza. Niestety jak narazie wczesniejszy poród się nie zapowiada. Pochodzę jeszcze 2 tygodnie napewno. Jeśli nie urodzę do 5 maja będę miec wywoływany poród. Mam nadzieje że tak sie nie stanie.
reklama
Mam nadzieje ze to obracanie sie nie działa w drugą strone...
Moja dzidzia caly czas była głoweczką w dół (ostatnio na usg tydzien temu), ale od kilku dni zupełnie gdzie indziej ją czuję, inne ruchy, inne częsci ciała...
Mam nadzieje ze nie obrociła sie głowką do góry
Moja dzidzia caly czas była głoweczką w dół (ostatnio na usg tydzien temu), ale od kilku dni zupełnie gdzie indziej ją czuję, inne ruchy, inne częsci ciała...
nati281
Majowe mamy'08
Mam nadzieje ze to obracanie sie nie działa w drugą strone...
wiesz ja mam podobnie moja kruszyna leżała ciągle miednicowo ale tydzień temu lekarz oznajmił że sie ułozyła główka w dół ale tak szczerze to ja czuje że juz sie okreciła jakoś znów bo jej nóżki czuje daleko gdzieś z boku
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Ale dobrze ze zadzwonilas,i przynajmniej bedziesz wiedzila na czym stoisz.Bedzie dobrze :-)Dzwoniłam dziś do szpitala, gdzie będę rodzić i umówiłam się na środę na konsultację z lekarzem w sprawie tego położenia miednicowego i ewentualnego cięcia. Babka przy telefonie była bardzo zdziwiona, że dopiero teraz się z tym zgłaszam, skoro już od dawna jest takie położenie. Kurcze, każdy lekarz gada co innego. Jeden każe czekać na objawy porodu, drugi się dziwi, i bądź tu człowieku mądry.
_madzia19_
przyszła mamusia
Jestem już po wizycie u lekarza i w końcu jest wszystko w porządku nie dość że wyniki dobre to mała obróciła się główka do dołu i waży 2184g w 34tygodniu następna wizyta 9maja miała być 16 ale stwierdziła że do tego czasu mogę już urodzić a chce mnie jeszcze zobaczyć:-) więc się cieszę
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
[I]madzia19 super, to Mała wcale nie taka Mała ;-)[/I]
_madzia19_
przyszła mamusia
właśnie wiem że nie taka mała a cały czas mówili że z tych malutkich będzie ale nadrobiła:-) przez miesiąc kilogram przytyła ale to dobrze tylko termin mam na 2.06 ale myślę że w maju się rozdwoję
reklama
Ja dziś po wizycie u ginki.... szyjka ok, ale martwi mnie to, że wyniki z holtera EKG mam niezbyt dobre... na pewno będzie sporo zwiększona dawka Isoptinu.
Jutro jadę do kardiologa, dowiem się co dalej, bo ginka powiedziała, ze kardiolog ma zinterpretować wyniki.
W kazdym razie mam rodzić w szpitalu przy Starynkiewicza, który jest w stanie zapewnić mi dobrą opiekę pod kątem serducha. Powinnam podobno dostać zzo nie "na życzenie" ale ze wskazań medycznych (żeby zmniejszyć ból i stres).
No nie powiem, żebym była szczególnie radosna. Serce to serce. Trochę się boję. Chwała Bogu, że nie chodzę do "super ginekologa" w Pile, dla którego w ciąży wszystko było "normalne", tylko do fajnej babki, która na wszystko zwraca uwagę i dzięki temu okazało się, że moje oszalałe serce wcale nie jest normalne, a może być niebezpieczne dla mnie i dziecka....
Echhhhhhhhhh :-baffled:
Jutro jadę do kardiologa, dowiem się co dalej, bo ginka powiedziała, ze kardiolog ma zinterpretować wyniki.
W kazdym razie mam rodzić w szpitalu przy Starynkiewicza, który jest w stanie zapewnić mi dobrą opiekę pod kątem serducha. Powinnam podobno dostać zzo nie "na życzenie" ale ze wskazań medycznych (żeby zmniejszyć ból i stres).
No nie powiem, żebym była szczególnie radosna. Serce to serce. Trochę się boję. Chwała Bogu, że nie chodzę do "super ginekologa" w Pile, dla którego w ciąży wszystko było "normalne", tylko do fajnej babki, która na wszystko zwraca uwagę i dzięki temu okazało się, że moje oszalałe serce wcale nie jest normalne, a może być niebezpieczne dla mnie i dziecka....
Echhhhhhhhhh :-baffled: