reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pora na wizytę u doktora;-)

Z tego co ja slyszalam to jakos mozna tez dziecko przekrecic jak jest jeszcze w brzuchu..... nie wiem dowiedz sie moze zadzwon do szpitala i sie tam zapytaj.Wiem ze jakos to robia lekarze i dziecko przekrecaja...

reklama
Dzięki Iwonka za odpowiedź. Zadzwonię i zapytam się jutro, chociaż mam pewne obawy, że nie będą chcieli. Na szkole rodzenia żaden lekarz nawet nie wspomniał o takiej możliwości. :no:

Panna Migotka - z tego co wiem, dzidzia moze sie tak naprawde odwrocic nawet w dniu porodu, pomimo, ze ma juz malutko miejsca... wiec wydaje mi sie, ze slusznie iz lekarz chce czekac do konca, a nie odrazu podejmowac decyzje o cc...
Jest jeszcze niby opcja przekrecania dzidzi, ale coraz wiecej lekarzy i szpiali odchodzi od tej opcji, no bo jednak jak by nie patrzyl, jest to metoda inwazyjna i spotykam sie z opiniami, ze lepiej wykonac cc.

Hej. Moja nie leży już w poprzek, ale pod skosem- główkę mam na dole po lewej stronie, a stoperki masakrują moja prawą stronę żeber. Plus jest taki, że nie mam zgagi, bo żołądek nie jest uciskany:-)

Dzwoniłam dziś do szpitala, gdzie będę rodzić i umówiłam się na środę na konsultację z lekarzem w sprawie tego położenia miednicowego i ewentualnego cięcia. Babka przy telefonie była bardzo zdziwiona, że dopiero teraz się z tym zgłaszam, skoro już od dawna jest takie położenie. Kurcze, każdy lekarz gada co innego. Jeden każe czekać na objawy porodu, drugi się dziwi, i bądź tu człowieku mądry.:crazy:

reklama
Witajcie majóweczki
Jestem po wizycie u lekarza. Niestety jak narazie wczesniejszy poród się nie zapowiada. Pochodzę jeszcze 2 tygodnie napewno. Jeśli nie urodzę do 5 maja będę miec wywoływany poród. Mam nadzieje że tak sie nie stanie.