Wiem, wiem, to jeszcze za wcześnie. Ale ponieważ już niejako zaczęłyśmy temat na zamkniętym, stwierdziłam że będę lepsza od wszystkich sklepów w Polsce, które zaczynają święta zaraz po 1szym listopada i reaktywuję ten wątek już.
Więc mam pytanko, czy macie już jakieś pomysły na prezenty dla naszych Bąbli, tudzież Gadów. A może macie jakieś marzenia dla siebie????;-)
Liczę na aktywny udział i nie ukrywam - podpowiedzi.
Ja tak naprawdę to już część prezentów mam - albo kupione - albo wymyślone. Największy w gruncie rzeczy mam problem z Weroniką, bo Ona jest w takim wieku, że jeszcze nie ciuchy i kosmetyki a już nie zabawki. Do tego jeszcze dobrze nie czyta jeszcze płynnie i nie ma jakiś swoich ulubionych utworów. Filmy też ma na bieżąco dostarczane, więc i to nie wchodzi w grę.
No więc na razie tak:
Dla Madzi na Mikołaja kupiłam już na Allegro bluzeczkę ze świnką Peppą z najnowszej kolekcji:
ZIMOWA PEPPA PIG NOWOŚĆ-98cm (775762857) - Aukcje internetowe Allegro
a do tego - coby nie było że same ciuchy dostaje ;-)- dokupię Jej takie zwykłe klocki - tego typu:
HIT CENOWY-POLSKIE KLOCKI KONSTR.+LOKOMOTYWA (785583348) - Aukcje internetowe Allegro
Magda uwielbia klocki, a jak jestem z Nią u lekarza, to w przychodni właśnie takie najchętniej układa i mówi że w żłobku też takie mają.
Dla Weroniki wymyśliłam z kolei jakiś ciuch - bluzka czy pidżama - z jakimiś postaciami z filmów - np. High School Musical. I też Jej dokupię do tego jakąś grę.
Na gwiazdkę zawsze dziewczynom kupuję po 2 prezenty - "lepszy" dostają w domu, a mniejszy u Babci.
Dla Madzi jako większy mam już lalkę Baby Alive, siusiającą na nocnik (wciąż mam nadzieję że się zasugeruje i sama zacznie)
.
OKAZJA BABY ALIVE LALA JAK ŻYWA WYSYŁKA GRATIS (772954390) - Aukcje internetowe Allegro
Jeśli chodzi o mniejszy to myślę np. o zabawkowym CD, bo Ona uwielbia słuchać muzyczki:
AGATKA ZABAWKOWY ODTWARZACZ CD+SŁUCHAWKI 4 PŁYTY (786786935) - Aukcje internetowe Allegro
Dla Weroniki myślimy o jakimś porządnym tornistrze / plecaku - bo ten co dostała od Ciotki podarł się po 1,5 miesiąca.
Na razie Jej kupiłam zastępczy żeby z rzęchem nie chodziła, ale sama nie wiem...:-(Plecak czy tornister i tak trzeba kupić, więc czy to się na prezent nadaje???
Weroniki jak zapytać, to sama nie wie co by chciała. Ona jakoś tak mało lalkowa zawsze była i nawet jak sobie upatrzyła jakąś reklamowaną zabawkę to i tak się nią bawiła 2 razy na krzyż i stoi i kurz zbiera.
Teraz za to mówiła że chce "lodziarnię" czyli taki zestaw z Play Doh to robienia lodów:
LODZIARNIA CIASTOLINA PLAY DOH REKLAMA TV:-))SKLEP (772044577) - Aukcje internetowe Allegro
Myślałam też o zestawie do nauki szydełkowania, bo Weronika ma zdolności manualne, ale nie wiem czy to nie za dużo takich "plastycznych" prezentów. No i nie wiem czy się Jej spodoba i złapie bakcyla.
Ewentualnie bardzo mi się podoba taka wieża zręcznościowa:
Fisher Price WIEŻA Z KURKĄ rewelacyjna NOWOŚĆ (761229928) - Aukcje internetowe Allegro
Pamiętam że sama taką miałam i bardzo lubiłam się nią bawić. Na pewno trochę ćwiczy koordynację ruchową i koncentrację, a Weronice się to przyda.;-)
No a dla Gada wymyśliłam tym razem MP3 z radiem na którą wgram Mu płyty Metalliki czy Iron Maiden (może się do Sorgi uśmiechnę o jakieś podpowiedzi....;-)).
To teraz czekam na Wasze typy...