reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pomysły na świąteczne prezenty

Esiu możliwe, aj tam tak dokładnie nie oglądałam, bardziej chodziło mi o pomysł :-) liczę, że może ktoś (wuja, tata bądź dziadek) się weźmie i zrobi dla wnuka ;-)
Efilo po deszczu i tak do piaskownicy się raczej nie wychodzi ;-)

reklama
jola ja liczę na to samo - zwłaszcza że sam pomysł jest świetny! :tak:
A my zamierzamy po deszczu używać piaskownicę :-D (będzie stała na balkonie/tarasie, więc plastikowa jest idealna :tak:)

Esiu przyjrzałam się na podglądzie i rzeczywiście jakość drewna marna, ale konstrukcja tak prosta, że jak zamówię deski, to sama będę mogła taką zrobić :-D

Ja zmieniłam zdanie jeżeli chodzi o pisakownice, wcześniej bardziej podobały mi się drewniane, taką też kupiliśmy Staśkowi, niestety nie miał jej jeszcze okazji wybróbować, gdyż za każdym razem jak jesteśmy u dziadków (gdzie jest piaskownica) pada lub padał deszcz. Może gdyby była zakrywana folią a nie pokrywą z desek, pisaek i cała reszta byłaby sucha:dry:

Przyjaciółka ma plastikowego żółwia dla córeczki (znaczy się piaskownicę w takim kształcie:rofl2:) i zaraz po deszczu można się w niej bawić. Jeydny minus jej, to że jest niewielkich rozmiarów.

Jolu
właśnie w tej po deszczu można się bawić.

W motylku piasek jest suchy bo jedno skrzydełko służy do przykrycia piasku przed deszczem właśnie.

A ławeczke można łatwo wytrzeć, bo nie nasiąka jak drewno.

Wiem że drewniana może być bardziej stylowa, ale mi kolorowy plastik dla maluszka wcale nie przeszkadza a na pewno jest bardziej praktyczny.

Poza tym Zosia jak ostatnio się bawiła na drewnianych deskach to cały czas się bałam żeby sobie drzazgi nie wbiła bo ona ciągle dłubała to drewno paluszkami. Wolałabym się nie stresować jak jest w piaskownicy. Wystarcza mi że zjada piasek ;-)

Mi też by nie przeszkadzało, że plastikowe gdyby nie były takie malutkie :sorry2: a wiecie przecież, że ja mam dwóch chętnych do piaskownicy ;-):tak:

Zastanawiam się teraz czy nie postawić piaskownicy na tarasie :sorry2:

Wiem, wiem, to jeszcze za wcześnie. Ale ponieważ już niejako zaczęłyśmy temat na zamkniętym, stwierdziłam że będę lepsza od wszystkich sklepów w Polsce, które zaczynają święta zaraz po 1szym listopada i reaktywuję ten wątek już.:-D

Więc mam pytanko, czy macie już jakieś pomysły na prezenty dla naszych Bąbli, tudzież Gadów. A może macie jakieś marzenia dla siebie????;-)
Liczę na aktywny udział i nie ukrywam - podpowiedzi.

Ja tak naprawdę to już część prezentów mam - albo kupione - albo wymyślone. Największy w gruncie rzeczy mam problem z Weroniką, bo Ona jest w takim wieku, że jeszcze nie ciuchy i kosmetyki a już nie zabawki. Do tego jeszcze dobrze nie czyta jeszcze płynnie i nie ma jakiś swoich ulubionych utworów. Filmy też ma na bieżąco dostarczane, więc i to nie wchodzi w grę.

No więc na razie tak:
Dla Madzi na Mikołaja kupiłam już na Allegro bluzeczkę ze świnką Peppą z najnowszej kolekcji:
ZIMOWA PEPPA PIG NOWOŚĆ-98cm (775762857) - Aukcje internetowe Allegro
a do tego - coby nie było że same ciuchy dostaje ;-)- dokupię Jej takie zwykłe klocki - tego typu:
HIT CENOWY-POLSKIE KLOCKI KONSTR.+LOKOMOTYWA (785583348) - Aukcje internetowe Allegro
Magda uwielbia klocki, a jak jestem z Nią u lekarza, to w przychodni właśnie takie najchętniej układa i mówi że w żłobku też takie mają.:tak:
Dla Weroniki wymyśliłam z kolei jakiś ciuch - bluzka czy pidżama - z jakimiś postaciami z filmów - np. High School Musical. I też Jej dokupię do tego jakąś grę.

Na gwiazdkę zawsze dziewczynom kupuję po 2 prezenty - "lepszy" dostają w domu, a mniejszy u Babci.
Dla Madzi jako większy mam już lalkę Baby Alive, siusiającą na nocnik (wciąż mam nadzieję że się zasugeruje i sama zacznie):-p.
OKAZJA BABY ALIVE LALA JAK ŻYWA WYSYŁKA GRATIS (772954390) - Aukcje internetowe Allegro
Jeśli chodzi o mniejszy to myślę np. o zabawkowym CD, bo Ona uwielbia słuchać muzyczki:
AGATKA ZABAWKOWY ODTWARZACZ CD+SŁUCHAWKI 4 PŁYTY (786786935) - Aukcje internetowe Allegro

Dla Weroniki myślimy o jakimś porządnym tornistrze / plecaku - bo ten co dostała od Ciotki podarł się po 1,5 miesiąca.:wściekła/y:Na razie Jej kupiłam zastępczy żeby z rzęchem nie chodziła, ale sama nie wiem...:-(Plecak czy tornister i tak trzeba kupić, więc czy to się na prezent nadaje???
Weroniki jak zapytać, to sama nie wie co by chciała. Ona jakoś tak mało lalkowa zawsze była i nawet jak sobie upatrzyła jakąś reklamowaną zabawkę to i tak się nią bawiła 2 razy na krzyż i stoi i kurz zbiera.
Teraz za to mówiła że chce "lodziarnię" czyli taki zestaw z Play Doh to robienia lodów:
LODZIARNIA CIASTOLINA PLAY DOH REKLAMA TV:-))SKLEP (772044577) - Aukcje internetowe Allegro
Myślałam też o zestawie do nauki szydełkowania, bo Weronika ma zdolności manualne, ale nie wiem czy to nie za dużo takich "plastycznych" prezentów. No i nie wiem czy się Jej spodoba i złapie bakcyla.
Ewentualnie bardzo mi się podoba taka wieża zręcznościowa:
Fisher Price WIEŻA Z KURKĄ rewelacyjna NOWOŚĆ (761229928) - Aukcje internetowe Allegro
Pamiętam że sama taką miałam i bardzo lubiłam się nią bawić. Na pewno trochę ćwiczy koordynację ruchową i koncentrację, a Weronice się to przyda.;-)

No a dla Gada wymyśliłam tym razem MP3 z radiem na którą wgram Mu płyty Metalliki czy Iron Maiden (może się do Sorgi uśmiechnę o jakieś podpowiedzi....;-)).

To teraz czekam na Wasze typy...

reklama
hehe ja już sezon świąteczny zaczęłam:tak: (na blogu widoczne;-))
niestety nad prezentami dla moich chłopów nie myślałam:szok: a w sumie przydałoby się już:tak: dzięki za uświadomienie że to tylko 2 m-ce:eek:
dla siebie to ja bym duuużo chciała;-) np bindownicę "bind-it-all" zutter'a, albo jakieś faje dziurkacze ozdobne i papiery:tak::-) hehe, zboczenie już;-)

Do góry