reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysły na świąteczne prezenty

hihi Dzagud to ty już masz wszystko obcykane :-D
Ja jak narazie to tylko mam wstępny pomysł na prezent dla Maksa ;-) ponieważ strasznie lubi narzędzia taty, a już uwielbia młotek, więc muszę się rozejrzeć za jakimś fajnym zestawem;-) ostatnio widziałam taką piłę z playskool :tak:
Jacek pewnie sam powie co chce :-) maleństwu nie wiem czy mam coś kupować, czy nie :sorry: pewnie będę musiała, bo jak nie, to ucierpi Jacka poczucie sprawiedliwości :-D:eek: to może rzucę się na jakśąś karuzelkę albo coś :sorry:
Dorosłą część rodziny chyba w tym roku ominę, bo po pierwsze nie wiem czy zasłużyła :-p a po drugie, nie wyrobię finansowo, bo rodzina ogromna i ciągle się powiększa ;-)
No ale zostaną nam trzy maluchy do obdarowania: 1,5 roku, rok i pół roku :tak: do tego wszystkie dziewczyny :-D

reklama
hehe, dziewczyny Swieta tuz tuz... :-) Ale wlasciwie to ja tez juz sie zastanawialam co kupic. Alusi chyba kupie wozek sklepowy:
Little Tikes Shopping Cart (colors will vary) : Target
uwielbia sie bawic w robienie zakupow, jeszcze moze jakas paczke z plastikowymi owocami i jedzonkiem np.:
Healthy Food Snacks Set : Target
ma juz kuchnie wiec bedzie mogla sie bawic tym jedzonkiem tez w kuchni.
Podobaja mi sie jeszcze takie domki:
Little People Busy Day Home : Target
My First Dollhouse - Caucasian : Target
Fisher-Price Little People Learn About Town Play Set : Target
ewentualnie zestaw do muzykowania, Alusia ma swietny sluch i ma ciagoty do perkusji (po tatusiu):
Sassafras Stripe design 6-Piece Music Set : Target
tylko tak sie zastanawiam czy nie bede musiala sie wyprowadzic jak mi zacznie tymi przeszkadzajkami tluc nad glowa...

Jesli chodzi o dziewczynki 7 lat, to ja mam siostrzenice i cos bede musiala wymyslec, wiem ze na top-ie jest Hannah Montana, lubi tez pet-shopy, zbiera wiec moze ktores z tych:
Hasbro Littlest Pet Shop : Toy Brands : Toys : Target

Dla kuzyna (w wieku Alusi) moze cos z chlopiecych zabawek w stylu:
Take-Along Tool Kit : Target
Deluxe Talking Tool Belt Set with Helmet : Target
Albo pociagi, male zestawy:
Take Along Thomas Percy and the Carnival Set : Target
Fisher-Price Geotrax On The Go Zoo : Target
Albo moze byc jeszcze taki pirat:
Pirate Hide-Away Play Set : Target

To tyle jesli chodzi o dzieciaki, dla meza myslalam o perkusji ale nie wiem, nie wiem... Moze sie to skonczyc tak, ze zostane samotna zona z wiecznym bolem glowy...:rofl2:

Iza fajne te zabawki:tak: kurcze Michał ma tego wszystkiego aż za dużo:eek: chyba kupię mu... regał na zabawki:-D albo dokupię klocki, żeby nie rozwalać np "auta" jak chce zrobić jeszcze "samolot" "garaż" i tysiące rzeczy na raz:cool2: a na lego to jeszcze trochę za młody:sorry: w zamyśle na któryś tam rok mam klocki magnetyczne:tak: dorośli zostaną raczej bez szalonych drogich prezentów (schodzę w końcu z wypłatą o 100% w dół, jak się uda to załatwię te 448zł miesięcznie) i może sama coś porobię:sorry: może nie każdy będzie zachwycony, ale co poradzę:sorry:
powiedzcie mi, czy np coś takiego bardziej zbajerowanego dla żeńskiej części rodzinki uszłoby na prezent?
Dzagud zastrzelę cię jak tylko spotkam;-) teraz rozmyślam nad prezentami co i jak:-p ale w sumie chyba z Miśkiem będziemy w Niemczech, więc może tam coś znajdę ciekawego niedrogiego:tak:

kurcze Michał ma tego wszystkiego aż za dużo:eek: chyba kupię mu... regał na zabawki:-D
:-D:-D:-Ddobre, u nas w sumie to samo
a na lego to jeszcze trochę za młody:sorry:
a duplo? jest duzo roznych , szczegolnie dla chlopcow, Alusia ma ten pierwszy zestaw duplo i bardzo chetnie sie nimi bawi:
lego duplo : Target Search Results

powiedzcie mi, czy np coś takiego bardziej zbajerowanego dla żeńskiej części rodzinki uszłoby na prezent?
znajac Twoje zdolnosci to wyczarujesz niezle cacko, jak dla mnie rzeczy zrobione samodzielnie maja wieksza wartosc niz bajery ze sklepu ale co mam zrobic jak Bozia poskapila mi talentu plastycznego :sorry:

Ostatnia edycja:
nooooooo te z Tomkiem...:tak: niezłe są:tak: pomyślimy, pomyślimy:-D
i dzięki za komplement;-) chyba w tym roku baby dostaną korale:laugh2: bo właśnie uczę się szydełkować:szok: te z fotki były pierwsze w życiu:sorry:
w sumie Miśkowi chciałam uszyć super komplet czapa i szalik (mam świetne wzory i im nie odpuszczę:tak:), ale pod choinkę to chyba za późno będzie:sorry: albo dostanie na Mikołaja, a do tej pory będzie śmigał w tych co już ma:tak:

Wczoraj kupiłam prezenty dla moich chłopców.
Czarek odkrył w sobie ostatnio ogromny zapał do tańca (nas też codziennie mobilizuje by z nim poskakać) i kupiłam mu matę do tańca i zabaw ruchowych. Mata była w naszym Auchanie z kalkulatorem gratis za 189zł więc mamy równocześnie prezent na gwiazdkę:
MATA EDUKACYJNA DO TAŃCZENIA Fisher + KALKULATOR (809989941) - Aukcje internetowe Allegro

A dla Tymka mam pieska: a* Interaktywny piesek - FRED # Tiny Love # Wys.0 (812750941) - Aukcje internetowe Allegro

Została mi jeszcze siódemka dzieci do obkupienia:rofl2:

DZAGUD dla Weroniki wieża Fisher Price .. eee, Antonek nią bawił się jakiś czas temu ... razem z Filipkiem ;-)
a może coś z tego ;-)
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

moje pomysły na prezent:
- mój Maciek dostanie pierwszy sezon Przyjaciół na DVD ;-) już kupiłam :tak: prezent oczywiście i pode mnie ;-)
- Antonek ...wersja pierwotna zestaw Tomek i Przyjaciele ;-) ale tradycyjnie mój Maciek zaczyna coś stękać :wściekła/y: nic tylko go udusić ;-)
TOMEK I PRZYJACIELE ----- ZESTAW DWORZEC KOLEJOWY (819582092) - Aukcje internetowe Allegro
do tego hełm strażacki (w zestawie z toporkiem :-D chociaż nie wiem po co mu ten toporek :-D)
- Kasia ... nie wiem co kupić 18stce pod choinkę :sorry: pewnie skończy się na jakiejś książce ;-)
- mały Maciuś ... zakupy dla siedmiolatka ... ja chcę "Scrabble junior" a mój Maciek uważa, że to nie zabawka i oczywiście woli jakiś mały zestaw Lego :sorry: znowu muszę go udusić ;-)

pozostała część rodziny - czyli 8 osób ... jakieś pierdoły za kilka zł ;-) tradycyjnie jak co roku pierdoła i tyle ;-)

Gingeros, fajne, ale mojej Weronice na bank nie podpasują.:tak:A ta wieża ja dla mnie jest super - sama ją miałam, i to będąc stasza niż Weronika i bardzo lubiłam się nią bawić.:-DJedno z dwojga, albo były inne czasy i takie zabawki to był luksus, albo byłam opóźniona w rozwoju...:eek:

My kupilismy Stasiowi na Mikołajki bilety na przedstawienie o Bobie Budowniczym. Niestety ostatnio Bob się Staskowi znudził i chce oglądać tylko Sąsiadów.
Ciekawe czy przedstawienie mu sie spodoba?

reklama
A ja nie mam prezentów na mikołaja :-( u nas królują słodycze, ewentualnie jakaś mała zabawka, no ake tym chyba będzie musiał się M zająć, bo mnie pewnie nie będzie :no:

Za to na gwiazdkę kupiłam Maksiowi zestaw narzędzi, część na baterie, a część zamontowana na pasku ;-) może w końcu przestanie tatusiowi kraść narzędzia :-D
Ale z Jackiem to mam ogromny problem, bo nie mam pojęcia co mu kupić :no: ostatnio coś wspominał o torze do samochodów, ale czy on nie jest już na takie rzeczy za stary :sorry:

Do góry