kerna
http://www.lauraziobro.pl
Ale czujesz że mleko intensywnie leci po czym? Bo jak po tym, że czujesz to w piersi(jak spływa i jak nabrzmiewają) to nie koniecznie może oznaczać, żę są puste. Piersi się przyzwyczajają do produkcji określonej porcji mleka i po czasie nie czujesz przepełnienia. Jeśli maluch po prostu kończy jeść szybko w Twojej syt to wydaje mi się że synek wie, że z butli leci samo i nie chce mu się ciągnąć cyca (pierś ssie się mocniej). Smoczek jaki by nie był to jednak zaburza mechanizm ssania. bo dziecko już wie, żę mleko może zjeść bez wysiłku leżąc i połykając. Rezygnujesz z karmienia w nocy a to mogłoby bardzo pomóc. Karmienie trwa 10 min. to dobry czas. Ale jak mogłabyś synka namówić na dłużej, mogłoby to coś pomóc a jak nie to polecam po każdym karmieniu laktator...ile dasz rade. Ja siedziałam naprawde długo z pompką...w nocy zasypiałam razem z nim.
Jak napisałam wcześniej miękkie piersi nie koniecznie mogąoznaczać mało pokarmu. Może być tak, że ustabilizowała się laktacja. Ja też spanikowałam jak nie musiałąm używać wkłądek laktacyjnych...ale z karmieniem było wszystko ok. Po prostu piersi wiedzą ile maja produkować. A teraz chodzi o to żeby produkowały więcej. Wiec jak Ci zależy to możesz spróbować zrobić tak jak Ci proponuję.
Aha moim skromnym zdaniem uważam, żę włączenie butli oznacza koniec laktacji prędzej czy pózniej..niestety.
A dlaczego myśisz, że synek się nie najada???
Spróbuj przy karmieniu zwrócić uwagę nie na to ile czsu mleko leci, tylko ile czasu mały połyka.
Jak napisałam wcześniej miękkie piersi nie koniecznie mogąoznaczać mało pokarmu. Może być tak, że ustabilizowała się laktacja. Ja też spanikowałam jak nie musiałąm używać wkłądek laktacyjnych...ale z karmieniem było wszystko ok. Po prostu piersi wiedzą ile maja produkować. A teraz chodzi o to żeby produkowały więcej. Wiec jak Ci zależy to możesz spróbować zrobić tak jak Ci proponuję.
Aha moim skromnym zdaniem uważam, żę włączenie butli oznacza koniec laktacji prędzej czy pózniej..niestety.
A dlaczego myśisz, że synek się nie najada???
Spróbuj przy karmieniu zwrócić uwagę nie na to ile czsu mleko leci, tylko ile czasu mały połyka.