reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy !!!!! Beta

PO co robiłaś 26 testow?

Nie było. Ale sama pisałaś na początku o takim przypadku.
Bo dwa wyszły pozytywne po czasie 10 min jedna fabryczna a druga mocno różowa ale to jak otworzyłam to zaczęła się wybarwiac na różowo a później negatywne wychodziły i bety z krwi tez

reklama
Bo dwa wyszły pozytywne po czasie 10 min jedna fabryczna a druga mocno różowa ale to jak otworzyłam to zaczęła się wybarwiac na różowo a później negatywne wychodziły i bety z krwi tez
Ty jestes jakas ulomna, test odczytuje sie do 5 min i tyle, po tym czasie chocby Ci tam sam Jezus machal w okienku to nie ma znaczenia.

Ale jak dziewczyna wychodziły po czasie , to większość osób kazała rano powtórzyć i sprawdzić więc czemu tak ??

Test odczytany po czasie jest nieważny 🤷‍♀️ i tak, można zrobić potem drugi. Ale litości, nie 20. Nie żal Ci kasy? Czekoladę byś sobie kupiła.

Półki nie mam pewność to nie szkoda , bo dziwne ze te dwa testy wyszły pozytywnie skoro nie ma hormony powinny być białe
idź sobie zrób jeszcze jedno badanie beta HCG z krwi. Jeżeli beta dalej będzie ujemna to na milion procent nie jesteś w ciąży…

Ja pierdzielę, uchichałam się mocno 😂
Dziewczyno! Po 1 nie wierzę, że jesteś pełnoletnia jak twierdzisz, ale pomijając już to...NIE JESTEŚ W CIĄŻY. Choćbyś zrobiła i 1000 testów ciążowych, żaden nie wyjdzie Ci pozytywny. Dwie kreski odczytane po czasie są N I E W A Ż N E. Test się tylko wybarwia i nic poza tym. Bhcg to hormon wykrywany najpierw w KRWI. W moczu jest widoczny, bo nerki filtrują krew. Zatem jeśli nie ma go w krwi = nie będzie go w moczu. Po tylu dniach nie ma opcji, żebyś była zapłodniona! Czego nie rozumiesz? Miesiączka może trwać 2 dni, może się spóźniać, być nieregularna, bardziej obfita, mniej obfita. Wszystko zależy od tego jak wyglądał cykl: przeziębienie, stres, pcos, inne choroby - to wszystko ma swój wpływ na okres. Wybierz się do tego ginekologa, ale pod kątem zbadania, czy wszystko u Ciebie jest ok. Bo w ciąży na 1000 kuźwa procent nie jesteś. No i zacznij się zabezpieczać, albo w ogóle nie uprawiaj seksu, skoro tak się boisz ciąży. ✌️

reklama
Półki nie mam pewność to nie szkoda , bo dziwne ze te dwa testy wyszły pozytywnie skoro nie ma hormony powinny być białe
każdy z tych testów dawał 100% pewności o braku ciąży 🤦‍♀️
Tak to możesz testować się codziennie przez rok. Efekt będzie ten sam.

PS. Te testy nie wyszły. Odczytałaś je po czasie i były nieważne.

Do góry