reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy !!!!! Beta

reklama
Chyba dałam sobie łatkę taka i mi się tak coś zrobiło przez to że nie miałam normalnych krawień miesiączkowych , czyli nie musze robić testu i mogę wykluczyc ciaze na milion procent ? Gdzies wyczytałam że beta ujemna a na usg dziecko sie rozwijało ile tym prawdy nie wiem sama
Kolejny raz ktoś powołuje się na jakiś przypadek laski, która miała niby betę ujemną, której być nie może (nie może być wyniku -8). Ten wynik zawsze jest na plusie, ale jak jest mniejszy niż 5 to ciąży nie ma. 🤣
Droga koleżanko, nie jesteś w ciąży i obyś na razie nie było bo mentalnie zatrzymałaś się na etapie dwunastolatki. Poczytaj dokładnie jak działa ciało kobiety, na czym polega cykl miesiączkowy, ile żyją plemniki itp.
Co do bety...jeśli kobieta robi ją zbyt wcześnie to czasem beta jest niska, ale rośnie. Z krwi robić można ją od około 10 dnia po zapłodnieniu /seksie. Jeśli po 15/20 czy więcej dniach beta nadal jest mniejsza niż 5 to ciąży nie ma i nie będzie!!!

Kolejny raz ktoś powołuje się na jakiś przypadek laski, która miała niby betę ujemną, której być nie może (nie może być wyniku -8). Ten wynik zawsze jest na plusie, ale jak jest mniejszy niż 5 to ciąży nie ma. 🤣
Droga koleżanko, nie jesteś w ciąży i obyś na razie nie było bo mentalnie zatrzymałaś się na etapie dwunastolatki. Poczytaj dokładnie jak działa ciało kobiety, na czym polega cykl miesiączkowy, ile żyją plemniki itp.
Co do bety...jeśli kobieta robi ją zbyt wcześnie to czasem beta jest niska, ale rośnie. Z krwi robić można ją od około 10 dnia po zapłodnieniu /seksie. Jeśli po 15/20 czy więcej dniach beta nadal jest mniejsza niż 5 to ciąży nie ma i nie będzie!!!
A to był przypadek takiej łaski? Co miała bete ujemna gdzie??????

Prawda. Ale lepiej już nic nie pisać bo to temat rzeka i do tej dziewczyny nic nie dociera i nie dotrze dramat 🤦

Kolejny raz ktoś powołuje się na jakiś przypadek laski, która miała niby betę ujemną, której być nie może CZEGO NIE ROZUMIESZ Z TEGO ZDANIA?

Że byĺ przypadek takiej dziewczyny co miała bete ujemna a była w ciazy tak to brzmi
Nie brzmi to tak , że to nie możliwe i. ,że nie może tak być bo beta musi rosnąć i od bety tysiąc widać pęcherzyk na USG wiec jak mogło by nie być bety podczas ciąży

A co jesli testy po czasie 10 min dwa wyszły pozytywne inne negatywne, a beta 0.1 i 2.30 to czemu tak jest i w co mam wierzyć skoro 26 testów z moczu wyszło negatywnie a nagle dwa po czasie pokazały dwie kreski ??????? A beta ujemna , to jest ta ciaza czy nie ma
PO co robiłaś 26 testow?
Ale to był taki przypadek ???
Nie było. Ale sama pisałaś na początku o takim przypadku.

reklama
Do góry