reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Położenie pośladkowe dziecka

niusiaagusia nie stresuj się, dzieciaczki ponoć mają czas do 36 tygodnia - tak więc wszystko może się jeszcze zdażyć:tak:i ułoży się odpowiednio.
Też nie chcę cc ale jeśli będzie taka konieczność to bez mrugnięcia oka się zgodzę

reklama
niusiaagusia - zrób dokłądne usg, to może jednak się okaże, że nie jest maluszek owinięty pępowiną. co do cc, ja właśnie zostałam uświadomiona, że moja macica nie ma za wielkich szans na przetrwanie sn i sugerują mi cc. też nie chcę...ale przecież nie będę się narażać. trzymaj się mamuśka

Anawoj,zrobie napewno aletak juz na poczatku 9 miesiaca...To twoj tez teraz ulozony posladkowo? Ja sie naczytalam ze przy 3-4 dziecku to kaza rodzic samej,jak u ciebie jest? A ile twoj maly wazy?

3 lekarze twierdzą, że ma szansę przekroczyć 4,5kg .w 27 tyg miał 1350g
ułożony jest ok, ale 2 lata temu miałam cięcie, więc to za krótko na takiego klocka
Jaś jest 3 dzieckiem i był ułozony pośladkowo, ale nie podjęłam się SN i miałam rację

Ahaaaa no nasz w 28 tyg wazyl 1,636kg i tez cos podobno bedzie jakies 4,700 kg:confused: a do tego ulozenie podluzne miednicowe zupelne tylko ze CC mialam 10 lat temu a drugie sn wiec niby moge...:baffled:

napisałam i mi zżarło.... wrrrrrrrrr

a jak jest trzecie dziecko, małe (lub średnie powiedzmy do 3500) to też lepiej cc?
ja niby trzeci raz rodzę, ale położna mi powiedziała że jak będzie pośladkowo i będę chciała to mi zrobią cc.
raczej się zdecyduję na cc przy pośladkowym, ale tak hipotetycznie pytam, czy któraś z was rodziła pośladkowo sn?

Mój maluszek też jak na razie pośladkowo ułożony. Pierwsze dziecko już w tym tygodniu siedział głową w dół... W 25tc ważył 780g więc malutki jeszcze był... Pożyjemy, zobaczymy :tak:

kurcze nie mogę się doczekać 10tego. mam usg i zobaczę jak jest ułożona, no i może 3 ci raz mi potwierdzą że to kobitka:)

reklama
ja też zawsze odliczam czas do usg - ale teraz wizyta 17-go bez usg jeszcze a potem kolejna w 32tyg już full opcja :D
w 26tyg Maluch był ułożony pośladkowo ...teraz ciągle zastanawiam się czy już się przekręcił czy tak już pozostanie - choć kopanie czuje przeważnie w dolnej części brzucha więc tak jakby bez zmian...chciałabym już wiedzieć co nas czeka itp.

Do góry