reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POŁÓG, czyli jak dochodzą nasze ciała i psychika po porodzie, baby blues itd.

kasia ja miałam rozpuszczalne 3 szwy w 2 porodzie i z dziadami męczyłam się ponad miesiąc! więc teraz zażądałam tych nierozpuszczalnych i położna w 2 tyg mi je wyciągnęła i po kłopocie ;-)

reklama
ja już jestem po wizycie kontrolnej, wszystko na swoim miejscu i połóg zakończony;)
teraz cytologia za pół roku i badanie piersi po zakończeniu karmienia

była dziśu mnie położna i powiedział, ze to ze krwawię nie jest normalne i mam zrobic USg, cholera jasna.

Ja z kolei nie krwawie ale cos sie dalej ze mnie wydobywa i nie wiem czy to normalne ponad 6 tygodni po porodzie;/ od karmienia z kolei piersi bolą, tam na dole tez jeszcze jest takjak przed porodem i myle ze juz nigdy nie bedzie:( do tego nie ma na nic czasu, nawet wlosow nie mam kiedy poczesac, czasami lapie takiego dola ze tylko schowac sie w kacie

Pauletta mija mi w środę 6-ty tydzień od porodu, tylko, że u mnie jest tak , że jaj już miałam 2 tygodnie czyściutko i po 2ch tyg. nagle świeża krew się pojawiłą i to w sporej ilości....teraz niby jest lepiej, poczekam i zobaczymy co będzie , jeśli znowu coś zacznie lecieć to zrobię to USG. I nie łąm się, ba ja też mam koło ratunkowe zamontowane na stałe do brzucha i pomarzyć tylkoi mogę ubraniach sprzed ciąży :) 8 kilo na plusie i apetyt niezwiastujący ich utraty :)))) Dziewczyny ważne, że dzieci zdrowe a utrata kilogramów to już pikuś! rosły nam te tyłki przez 9 miesięcy więc dajmy im trochę czasu na powrót do stanu normalności:tak:;-)

Ja jestem juz 7 tygodni po porodzie i mam zoltawe odchody. Ginka stwierdzila ze to dobrze i jeszcze potem moga byc biale.

Dziewczyny czy wy tez macie takie problemy z kupa? ja peklam az do pupy i zrobienie kupy to dla mnie koszmar normalnie mam wrazenie ze mam za mala dziurke i mnie rozrywa i krew sie leje, czy powinnam przed stosowac jakies czopki, czy to pomoze?

reklama
Do góry