reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Polecamy-Odradzamy zakupy dla Kwietniaczków i ich mam:)

reklama
anka - ja póki mały nie będzie chodził to ma kombinezoniki takie z rączkami i nóżkami, mam też jeden z odpinanymi nóżkami, to jak już będę musiała założyć buciki to będzie jak znalazł. Ale nie pogardzę opinią doświadczonych mam co to się zimą sprawdza, czy kombinezonik, czy spodnie i kurteczka osobno. A co do maty piankowej to już Cię taniej wyniesie ta czeska, jeśli oczywiście wizualnie Ci się podoba.
Puzzle piankowe 16 mm

anka ja bym nie dała tyle kasy za trochę pianki... zwłaszcza, że miałam dla Gosi takie zwykłe z BabyOno i nie oceniam ich źle (nie śmierdziały) ale u nas się kompletnie nie sprawdziły, a były wręcz kłopotliwe, bo dziecko je namiętnie rozwalało i robiło bałagan:baffled:

co do ubranek na zimę - dla malucha niechodzącego lepiej sprawdza się cały kombinezon - koniecznie rozpinany na dwie nogi. Dla szkraba, który już biega praktyczniejszy jest dwuczęściowy -lepiej leży i można dopasować do wzrostu dziecka.

Ja dla Bartka mam takie:
na wczesną jesień - z samego polarku/pluszu, z 5-10-15 w r.74. Miałam wiosną identyczny model - biały w r.62 i fajnie mi się sprawdził:tak:
P1130655.jpg
a z coccodrillo zamówiłam dwa na 68, bo oni mają potężną rozmiarówkę odzieży wierzchniej
taki jako przejściowy lub na ciepłą zimę (co dla Wrocławia jest bardzo realne)
KOMBINEZON-6c83e67d.png
i drugi ciepły na typową zimę:
KOMBINEZON-7b948d99.png

I bardzo polecam śpiworki do wózka - dziecku jest wtedy ciepło w plecki i nie czuje tak wiatru, bo jest otulone z każdej strony. Dużo lepiej sprawdzają sie od zwykłego kocyka. A jak jest już mega zimno, to też można jeszcze wepchnąć do środka kocyk. Ważne zwłaszcza teraz jak się maluchy przesiądą do spacerówek. Siedzącemu dziecku jest chłodniej niż nam w ruchu i pchającym wózek.;-)

coś tego typu:
Uniwersalny śpiworek do wózka KAISER Thermo Action (3433458888) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PRODUCENT- ŚPIWOREK DO WÓZKA POLAR 90 śpiworki HIT (3426225720) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Może się to wydaje lekko zwariowane kupować kombinezon latem, ale przed sezonem jest znacznie taniej (bo ubiegłoroczna kolekcja) i ja kupuję albo latem albo na wyprzedaży. Więc dwójka moich dzieci jest już przygotowana na "hu, hu, ha nasza zima zła...":-D

Załączniki

• KOMBINEZON-6c83e67d.png
    KOMBINEZON-6c83e67d.png
    44,9 KB · Wyświetleń: 27
  • KOMBINEZON-7b948d99.png
    KOMBINEZON-7b948d99.png
    53,8 KB · Wyświetleń: 32
  • P1130655.jpg
    P1130655.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
na spacer kombinezon, na przejscie z domu do samochodu przyda sie kutreczka, łatwiej rozebrac w aucie

a ten z samochodzikiem chyba widziałam dzisiaj na allegro

ja też myślałam już o kombinezonie ale prawde mówiąc nie bardzo mam pomysł na rozmiar... :crazy: teraz wykańcza 62 i nosi 68 (zależy z jakiego sklepu)... do zimy jeszcze chwila więc nie wiem czy już nie 74 kupić bo jak zima się przedłuży...

Anka co do piankowych puzzli - te co wstawiłaś linki zachwyciły i mnie jak je widziałam... ale ta cena... może gdyby Mania miała swój pokój od początku i zamiast dywanika... ale tak... poszukam czegoś tańszego używanego...

Eksta!Dzięki Nef! Tylko jaki rozmiar tych kombinezonów?! 74? czy już większy? 82 bodajże... Teraz nosimy 62/68...

Edit - dobra, doczytałam, że 74 masz z 5-10-15/ :)

Ostatnia edycja:
anila - ja na zimę kupuję 80, ale mój Szymuś jest długo-tułowy a krótko-nóżkowy:-D. Teraz kończymy 68, więc jesienią będzie 74.

Nef - takie zakupy z wyprzedzeniem wcale nie głupie, tylko w ten rozmiar trafić:-D a ten zielon-szary to też coccodrillo?

reklama
Do góry