reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecamy-Odradzamy zakupy dla Kwietniaczków i ich mam:)

Nef a bardzo cienka ta skórka w tych ekofeet? bo bardzo mi się spodobały te ala trampki ;-) no i myślę, że takie ciapki by zdały u nas egazmin bo niestety, żadne skarpety z absami, silikonami itp nie zdają egzaminu bo ciągle mu się ściągają. Może po domciu by były ok, u nas generalnie ciepło jest...

reklama
to ja sie wypowiem jako miłośniczka wszelkich dzieciowych gadżetów:-D

dominiczka ostetecznie kupiłam teraz paputki z firmy EkoTuptusie i jestem z nich bardzo zadowolona, mimo początkowego sceptycyzmu. Wydają mi się zdecydowanie fajniejsze od Ecofeet.
Ecofeet maja fajne wzory, ale delikatną/cienką skórkę, spód jasny- bardzo sie brudził. Wydają mi sie przez to lekko tandetne, zwłąszca, że jak jest delikatna skórka, a dziecko zacznie raczkować, to zaraz mogą się pościerać noski.
Ekotuptusie mają grubszą skórke i są szersze, bez problemu naciągam je na stópkę i nie spadają, nawet jak ściągam przez nóżki spodenki dresowe z gumką w kostce. Wierzch jest z podwójnej skórki, przynajmniej w naszym modelu - z naszywką (bo są też gładkie, jednokolorowe). Spód jest z brązowej skórki i zdecydowanie bardziej mięsistej, więc i nie brudzą się tak od spodu Fajne jest podszycie spodów antyposlizgowymi wstawkami, przyda się jak Bartek będzie w nich chodził, a nie tylko raczkował. Bo zamsz z podeszwy robi się po jakimś czasie gładki i bardziej sliski. Dodatkowo dokupiłam u tego samego sprzedawcy filcowe wkładki, przez co bucik stał się minimalnie sztywniejszy, lepiej się układa na nózce i na pewno jest zdecydowanie cieplejszy, teraz na zimę. Bartek intensywanie w nich raczkuje, ale nie widać otarć skóry, więc wydaja mi sie wytrzymałe.
Dla porównania mierzyłam Bartkowi w TK Maxie ciapki z brytyjskiego rynku, ślicznie uszyte, ładna skórka, ale były zdecydowanie ciaśniejsze i trudniejsze do założenia.

Jesli miałabym wybierać - ekotuptusie zdecydowanie lepsze od ecofeet.

A tu na żywym egzemplarzu:-D
DSC_0238.jpg

pscółka miałam dla Gosi szelki z Tomme Teepee
6ec3b80660a4ef0107507c78265eb599.jpg
Mają funkcję szelek i smyczy, ale Gosia była już wysoka jak zaczynała chodzić i spokojnie mogłam ją złapać za rękę, bez schylania się, więc niespecjalnie nam się przydały. Poza tym to był okres lata, a przy krótki rękarku, było ryzyko otarcia.
Wyglada to tak, że dziecko jest zapięte w uprzeży, a z tyłu na plecach jest uchwyt (rączka) za którą się trzyma i w ten sposób podtrzymuje dziecko, żeby nie upadło. W miarę się to trzyma, ale wiadomo, jak dziecko wisi całym ciężarem, to szelki podchodzą do góry. Jak jest dziecko ubrane w dwie koszulki, to spoko, ale latem z krótkim rękawem można było obetrzeć skórkę.

Załączniki

• DSC_0238.jpg
    DSC_0238.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 252
  • 6ec3b80660a4ef0107507c78265eb599.jpg
    6ec3b80660a4ef0107507c78265eb599.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 213
pscólko bladego pojęcia niema czy te rączki zwisają w szelkach do prowadzania :-) ale chyba tak...

te skarpetki co wklejałam to jakoś nie kojarze by nagminnie spadały z nogi chyba że dziecko przydepnie druga nóżka a tą będzie ciągnąć :-) ale bucik w ten sposób tez może zgubić :p

Do góry