reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Polecamy-Odradzamy zakupy dla Kwietniaczków i ich mam:)

wiosna - a one nie są jednakowe? :) jesli karmisz mm, to te pojemniczki na pokarm Ci się przydadzą, ale jeśli nie, to wydaje mi się to zbędnym wydatkiem... I przypomniałaś mi, ze jak zamawiałam na allegro kilka rzeczy dla maluszka, to zapomniałam zamówić miseczki do jedzenia... :-)

reklama
rzeczywiście dziewczyny wkleiłam takie same zestawy, ale żeby nie mieszać za bardzo, poprawiłam to przez edycję postu:baffled:
anka - karmię piersią, ale myślałam że te pojemniczki przydadzą sie np. do obiadków czy czegoś do jedzenia dla małej....Ale wolę się zawsze poradzić, bo praktyk ze mnie żaden

wiosna - mi się osobiście wydaje, że one są za duże... na sam początek bynajmniej, ale doświadczona mama nie jestem więc... ja mam dużo pojemników do przechowywania mleka z piersi, a używam woreczkow, więc pomyślałam, że te pojemniki mi się przydadzą jak będę szykować obiady dla Młodego. Ale trzeba zapytać doświadczonych mam, czy im się przydały. Ja kupiłam niekapek z aventu za 20 zł i planuje zakup miseczki ze sztuccami, myślę że łącznie zmieszcze się w 50zł... :-)

Ten drugi zestaw mi się podoba. :-):-)

Ostatnia edycja:
Czy któraś z Was ma fotelik do karmienia z impregnowanej tkaniny? Bo zastanawiam się czy łatwo go utrzymać w czystości? Większość krzesełek jest wyściełana ceratką, ale zastanawiam się czy to nie odparza, albo nie powoduje pocenia? Help:-D

hej

Wiosna zastanów się jeszcze - osobiście używam szklanych miseczek które mam w domu, jeśli miałabym kupować jakąś to taką z zintegrowaną miseczkę na ciepłą wodę żeby podtrzymywało temperaturę, ale póki co nie zdarza mi się się karmić małej tak długo żebym musiała "dogrzewać".
kubek jeszcze przez jakiś czas nie będzie Ci potrzebny - a jak będzie to kosztuje stosunkowo niewiele i może mała będzie chciała sobie wybrać
a łyżeczki kupiłam za 4 zł...
no i ostatnia rzecz... ja przechowuję jedzenie w słoiczkach - przekładam do miseczki tyle ile potrzebuję. znajome które postanowiły same gotować nadmiar przechowują, mrożą w słoiczkach od przecieru - tanie, jest tego dużo, i łatwo dbać o higienę...

Pscółka i ja rozglądam się nad fotelikiem i w zasadzie wykluczyłam ceratkę... na pewno powoduje pocenie i "klejenie" jak jest gorąco... jeszcze zwlekam z decyzją bo póki co mała i tak nie siedzi i karmię na półsiedząco w systemie "rogalowym" :-)

wiosna na pewno przyda ci sie pierwszy zestaw
Zestaw do karmienia dla dziewczynki Tommee Tippee (3403776758) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko ja kupowałam wszystkie elementy oddzielnie
kubek niekapek - przyda się - chociaż moje dziecko go nie zaakceptowało, ale spróbować trzeba:tak:
pojemniki na drobne przekąski - też mam 2 szt. i można dla starszego dziecka zapakować na spacer umyte malinki, truskawki, rzodkiewki, jabłuszko - co tam chcesz
miseczka zintegrowana z łyżeczką - rewelacyjna sprawa na wszelkie wyjścia, wyjazdy. Ja miałam dwudzielną - nieraz pakowałam tam obiadek - ziemniaczki, mięsko, czy jakąś fasolkę, często ciepłe, więc musi być koniecznie bez bisfenolu.

Tommee Tippee EXPLORA ZESTAW do KARMIENIA 7m+ (3427299774) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ten drugi zestaw taki sobie.. przede wszystkim jest to zestaw dla starszaka i jest jeszcze sporo czasu. Poza tym po co aż 4 identyczne miseczki, i 5 łyżeczek? Takie rzeczy myje sie od razu po zjedzeniu - niepotrzebny bajzel sie robi w kuchni. A co jeśli dziecku nie podpasuje miseczka czy łyżeczka? Poza tym, może chcieć sobie samo wybrać kolor? Wtedy niezastąpione są miseczki melaminowe z canpola - bogactwo kształtu i kolorów;-)
No i kubek niekapek dla starszaka - moje dziecko nie zaakceptowało niekapków, więc na tym pierwszym dla malucha sie skończyło.

reklama
anila - u mnie się tak nie da karmić, mój błąd, przyzwyczaiłam Małego do jedzenia na leżąco. Teraz karmimy w leżaczku FP, ale już jest wybrudzony, bo nie nadążam łapać rączek:-D

Do góry