reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam - Odradzam

ułatwienie dla mam karmiących mieszanką- kupiłam raz mleko w metalowym opakowaniu i teraz tylko przesypuję mleko do niego z torebek po 300-350g. Dużo łatwiej i szybciej dozuje się mleczko w ten sposób.

reklama
A w naszej biedronce są w tej samej cenie:-) Po 50gr za szt.
Myślałam, że w sieciówkach ceny sa takie same wszędzie:confused:

Ostatnia edycja:
asjaa - no to zgadza się;-) Dada są pakowane po 54szt, a huggiesy po 70szt. za 36zł, więc cena za pieluszkę wychodzi identyczna:tak:

Cristal - w Dadach są 64 sztuki ( w rozmiarze 3), więc cena za sztukę wychodzi jednak trochę niższa niż Huggisów. A ja między nimi różnicy (poza wzorkiem) nie widzę.

Trójki-kiedy to było....:-D My używamy 4 od ponad miesiąca ;-) A huggiesów 3 jest w paczce 84, więc wciąż wychodzi identyczna cena:tak: Różnice są takie, że dady są nieco grubsze, ale poza tym ok. Natomiast na noc się nie sprawdzają. Młody potrafi przespać 10-12h a to tylko huggiesy wytrzymują:-D

Ostatnia edycja:
Mamolka na kartonie bebika jest napisane, że powinno się go przesypywać do innego pojemnika. Ale nie wiem dlaczego :no:

My tylko pampersy - active i premium care na zmianę, rozmiar 3 i pewnie jeszcze jakiś czas nam posłuży :-)

heh my jeszcze nawet w dwójeczki się mieścimy, a trójka jeszcze za duża, no ale to oddzielna historia...
u nas dwie pupy wychowują się na dadach, i jakoże są bliżej dostępne więc dalej jedziemy na dadach, nawet posłałam na Litwę pakę, tam podobno sprowadzają też ale koszt za pakę dużo większy chcą, i ludzie biorą
a chusteczki dadowskie póki były to pupinka mojej Torii była różowiutka beż żadnej krostki no i prawie nigdy nie musiałam dodatkowo używać innych smarowideł do pupci

reklama
Zmienię temat z pieluchowego na kremowy :)

Polecam balsam Oilan. Jakiś czas temu pisałam, że Frankowi się skóra wysuszyła - zaczęła pękać w fałdkach na nogach. Chyba przez odstawienie kąpania w Oilanie - przeszliśmy na Hippa i jakoś się średnio sprawdził. Smarowałam na początku Alantanem pęknięte miejsca i całe ciało oliwką raz dziennie, ale nic to nie dawało. Poza tym w jakiejś dzieciowej gazecie przeczytałam, że oliwka jest dobra tylko na początek, potem już lepsze są kremy - nie pamiętam czemu... A balsam Oilan sprawdził się super - ładnie się wchłania, dobrze rozprowadza, nie spływa z rąk jak oliwka. No i dziś już skóra na nogach i w fałdkach idealna - jak u niemowlęcia ;) Więc polecam :)

A tak z innej beczki - polecam rajstopy Veneziana ;) Mam kilka par w różnych kolorach już 2 lata (!) i nie mają ani jednego zaciągnięcia, wyglądają cały czas jak nowe. Rewelacja. Jeszcze nie znalazłam lepszych (większość rajstop wyrzucałam po 2-3 praniu, bo się zaciągały, pruły itp.).

Do góry