reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Polecam - Odradzam

A mi nie przeszkadza, że się plamy ze śliniaków nie spiorą. Majątku to nie kosztuje - jak będą bardzo brzydkie, to wyrzucę i kupię nowe. Póki co Franek ulewa (coraz mniej - uff...) czystym mlekiem, więc plam to nie robi. Śliniaki mam kupione, ale na razie stosujemy pieluchę tetrową założoną na kołnierzyk - śliniaka tak Pucek ciągnął, że o mało się nie udusił sznurkami... Także polecam tetrówki :)

Polecam też biustonosz Alles Mama Bianca: Mama Bianca - biustonosz do karmienia - Bielizna ciążowa, dla kobiet karmiących - Alles - dlazmyslow.pl
Rewelacyjnie się spisuje :)
Odradzam za to biustonosz Naturana do karmienia: Naturana Biustonosz do karmienia 5105
Jest bez fiszbin i kupiłam go jako taki miększy, nocny. Rozciągnął się już po pierwszym praniu, lekko się pruje i zrobił się strasznie niewygodny...

reklama
Cypriano do zupek używa białego (nie znalazłam pomarańczowych) ceratkowego, który pięknie się barwi marchewkowo:tak:
Polecam Rossmanna - dziś znów pozytywnie mnie zaskoczył :tak:- NAN1 jest wciąż po 20,59, a wszędzie już zdrożało. Kupiłam też trochę słoiczków - ceny niezłe 2,50-2,99 i zupełnie zaskoczyła mnie cena płynu lovela - 20zł :szok: Do tej pory kupowaliśmy w realu za 25zł :)wściekła/y:&%$#@$%).
Polecam też rossmannowy krem babydream do pupy - zero odparzeń!!! I całkiem przyjazny skład;-) A cena jaka przyjazna:tak:

a ja polecam moja wanienke flexi bath :D
Wanienka składana Flexi Bath NOWOŚĆ

jest naprawde swietna, mimo ze nie ma oblych brzegow tylko jest kanciasta spelnia bardzo dobrze swoje zadanie, jest malenka po zlozeniu, upycham ja wszafce, pod szafka, na szafce... pod sofa jak nie chce mi sie isc na dol ;)Teraz kiedy Arlenka usiluje siadac chwyta sie brzegow i stabilnie sobie na niej zawisa :D rewelacyjna do malych mieszkan i dla tych ktore planuja jeszcze wiecej dzieci, chowa sie do szafy i wyciagnie kiedy bedzie potrzeba lub moze w miedzyczasie posluzyc za cos innego.

druga rzecz to rewelacyjny wynalazek sliniak z rekawkami

www.casara.dk/shop/forklaedesmaek-m-lange-826p.html

Ostatnia edycja:
Takie śliniaki były i chyba nadal są w Biedronce. Przymierzałam sie do nich ale jakos kupic nie moge bo w szafce mam chyba z 20 zwykłych i troche mi kasy zal..Poza tym te w biedronce z rękawkami sa bielutkie i nie ceratkowe...Kosztują całe 10 zł..Wiem nie majetek ale COŚ mi w nich nie pasuje. Ale zobaczcie dziewczynki, może Wy nie jestescie takie wybredne:-p:-)

no ten moj jest calkowicie plastikowy, tzn taki niby ceratkowy ale to nie jest taka ceratka jaka sa podszyte sliniaki frote, jest naprawde super, ma kieszonke na spadki Arlenka oglada sobie lewka i sie nie brudzi, zwykle sliniaki ladowaly w buzi razem z reka a potem wszystko bylo i tak upierniczone a teraz nie jest ja jestem happy i dziecko tez hehe

Polecam też rossmannowy krem babydream do pupy - zero odparzeń!!! I całkiem przyjazny skład;-) A cena jaka przyjazna:tak:
cristalrose mowisz o tym kremie przeciw odparzeniom w takim niebieskim plastikowym pudelku? bo ja go kupilam na poczatku i od jakiegos miesiaca nie moge w zadnym rossmannie go dostac? gdzie ty go kupujesz?

Bodzinka ja mam te biedronkowe i jestem bardzo zadowolona. Mój Krzyś ulewa (czytaj wymiotuje) dalej nawet na odległość więc plamami się nie przejmuję najważniejsze że ubranka całe. Mam tez takie z plastiku ale wtedy to do uleje spływa z nich na ciuszki i kieszeń nie pomaga.

Polecam znowu pieluchy Dada z Biedronki teraz są całkiem inne i ładniejsze, i miększe, i lepsze :)

A mi nie przeszkadza, że się plamy ze śliniaków nie spiorą. Majątku to nie kosztuje - jak będą bardzo brzydkie, to wyrzucę i kupię nowe. Póki co Franek ulewa (coraz mniej - uff...) czystym mlekiem, więc plam to nie robi. Śliniaki mam kupione, ale na razie stosujemy pieluchę tetrową założoną na kołnierzyk - śliniaka tak Pucek ciągnął, że o mało się nie udusił sznurkami... Także polecam tetrówki :)

Polecam też biustonosz Alles Mama Bianca: Mama Bianca - biustonosz do karmienia - Bielizna ciążowa, dla kobiet karmiących - Alles - dlazmyslow.pl
Rewelacyjnie się spisuje :)
Odradzam za to biustonosz Naturana do karmienia: Naturana Biustonosz do karmienia 5105
Jest bez fiszbin i kupiłam go jako taki miększy, nocny. Rozciągnął się już po pierwszym praniu, lekko się pruje i zrobił się strasznie niewygodny...
ja podobnie uważam ze nie ma co panikować jak sie śliniaki ubrudzą... ostatecznie pełno ich w lumpeksach i czesto nowe lub prawie nowe...
ewa i ten biustonosz ja tez polecam... kupilam przy Paulinie i teraz przy Alicji nadal mi służy... super jest i mega wygodny...
Bodzianka masz racje ze dziwne jakies te śliniaki biedronkowe.. takie jakies niewygodne.. ja nie kupilam bo obejrzałam sobie dokładnie u kuzynki..
ale polecam DADY biedronkowe... teraz kupilam 4 i są jeszcze fajniejsze od r.3. Jakos lepiej sie układają choc troszke jeszcze duże al emocniej zaciskam i fajnie leżą

Ostatnia edycja:
reklama
wiolcia tego właśnie sie obawiałam...ja też zamiast piersi mam arbuzy i muszę mieć zbrojone staniki...strasznie ciężko znaleźć takie, które zdołają je podtrzymać...

Do góry