reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam-Odradzam

reklama
odradzam nivea w pudełku - potrzebowaliśmy nowego pudelka bo stare za bardzo Bartek używał a te z Rosssmanna maja mały otwór (zwlaszca moojemu mężowi to przeszkadza) no i padło na jakieś nivea chyba z 16 zeta kosztowały a zamknięcie i tak nie trzyma :///

a do wózka polecam wiatraczek za 2-3 złote - normalnie radocha na maksa:)

A mi chusteczki pampersa wychodza 3 na raz i denerwuje mnie to...mam te sensitive,bezzapachowe i ponoc tak delikatne jak czysta woda :)
Do tej pory nie probowalam innych ...ach nie,probowalam -jak bylismy na swieta w pl kupilam jedne dada z biedronki...byly calkiem niezle tylko takie jakies sliskie...
Ja tu 7,99 € musze dac za czteropak(czasem jest w promocji za te cene szesciopak)...z tego co czytam to w PL te pampersa wychodza taniej :/

Ja ostatnio w promocji za pampersa sensitive zapłaciłam 19 zł za czteropak :-) i max czasami mi wychodzą 2, ale to przy końcówce paczki. Z dady tez byłam zadowolona.

A ja jestem, na etapie eksperymentów. Kupuje chusteczki różnych marek o różnych cenach.
- Dada są ok, ale często wyciąga się więcej niż jedna.
- Pampers sensitiv uczuliły moją małą.
- Bobas osatnio zmienił zapach, który mnie drażni.
- Nivea w niczym lepsza od wymienionych wyżej, a cena dużo wyższa.
Było jeszcze pare innych firm, ale też nie byłam zachwycona. Teraz kupiłam najtańsze chusteczki w tesco. Zapłaciłam 3 zł za 73 szt i powiem, że jakość zupełnie nie adekwatna do ceny!! Dobrze nawilżone, wyciągają się pojedyńczo, trwałe. Są troszke mniejsze niż chusteczki innych firm i mają dość intensywny zapach. Ale ogólnie jestem z nich zadowolona.

Hej, Dziewczyny!
Co do chusteczek my używamy J&J bezzapachowe i sprawdzają się świetnie. No i tu nie są drogie, jak promo, to troche powyżej euraka kosztują. Mieliśmy też pampers, również bezzapachowe i też były ok. W Polsce używałam kilka razy biedronkowych i okazały się super. U nas nie ma wszystkich produktów wszystkich firm (próżno szukać choćby nivea baby), a niby Europa:( Tu w ogóle odradzają używanie chusteczek, tylko do wszystkiego waciki z wodą. Jeszcze w szpitalu dostałam solidny opr od położnej za chusteczki, bo chemią chce poparzyc dzieciaka! Po kliku zalanych przewijaniach i konieczności ciągłego grzania wody (bojler), nie ma innej opcji jak chusteczki.

Zakupiłam wczoraj Szczeniaczka-uczniaczka Fisher Price. (wersja angielska) Niestety przy zakupie nie zauważyłam, że z tyłu pojemnik na baterie na wierzchu, bo za mało materiału i rzep się nie domyka:(. Dziś zwrot, a raczej wymiana. Dużo dobrego słyszałam o tej zabawce, Miśka zweryfikuje czy pies wart był wydanych pieniędzy. Wiem, że dopóki nie usunie się security tagów, to gra w wersji demo tylko połowę piosenek, mam nadzieję, że będzie grać całe. No bo co to za nauka alfabetu do literki 'p'??

Ostatnia edycja:
szczeniaczka uczniaczka kupiliśmy w selgrosie po polsku Alexowi jak był mały ale więcej radochy miałam ja niż on jakoś zabawka nie przypadła mu do gustu i tak siedziała sobie na półce ale odkąd tylko dałam ją Kacperkowi to wszędzie go targa cieszy się jak szczeniaczek mu śpiewa no i wiecznie omyla mu uszy i łapki , nosek już niestety nie działa nie wiem czemu , a przy okazji mam pytanie jak wyprać taką zabawkę co prawda na opakowaniu coś pisało żeby przecierać wilgotną szmatką ale nie pamiętam za bardzo , a przecież samą wodą się nie wyczyści a jak użyję płynu to potem go nie wypłuczę a mały ciągle do buzi go wkłada i teraz co , macie jakieś pomysły jak czyścić takie zabawki

a co do chusteczek to używam tylko pampers zielonych od zawsze ,
a pieluchy kupowałam pampersy na zmianę z tymi dada z biedronki i tak na wyjścia i do spania zakładałam pampersy a po domu jak się bawił to dada aż kupiłam ostatnio pampersy w Kauflandzie za 26 zł bodajże 50 szt są bardzo fajne jak na razie zakładam je małemu na na noc i nic się nie sypie tak jak to zdarzało się z dada jak dlamnie są bardzo fajne i będę je kupować polecam

reklama
Taszka ja czyszczę dwoma szmatkami jedną mokrą z mydełkiem dla dzieci , drugą z samą wodą. Nawet jak nie zostanie mydło to dziecku nie zaszkodzi.

A jakiego szczeniaczka ty masz? U mnie nos nie działał wcale! Aż normalnie sprawdzałam przed chwilą hihi

Do góry