reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Polecam-Odradzam

reklama
odradzam nivea w pudełku - potrzebowaliśmy nowego pudelka bo stare za bardzo Bartek używał a te z Rosssmanna maja mały otwór (zwlaszca moojemu mężowi to przeszkadza) no i padło na jakieś nivea chyba z 16 zeta kosztowały a zamknięcie i tak nie trzyma :///

a do wózka polecam wiatraczek za 2-3 złote - normalnie radocha na maksa:)

A mi chusteczki pampersa wychodza 3 na raz i denerwuje mnie to...mam te sensitive,bezzapachowe i ponoc tak delikatne jak czysta woda :)
Do tej pory nie probowalam innych ...ach nie,probowalam -jak bylismy na swieta w pl kupilam jedne dada z biedronki...byly calkiem niezle tylko takie jakies sliskie...
Ja tu 7,99 € musze dac za czteropak(czasem jest w promocji za te cene szesciopak)...z tego co czytam to w PL te pampersa wychodza taniej :/

Ja ostatnio w promocji za pampersa sensitive zapłaciłam 19 zł za czteropak :-) i max czasami mi wychodzą 2, ale to przy końcówce paczki. Z dady tez byłam zadowolona.

A ja jestem, na etapie eksperymentów. Kupuje chusteczki różnych marek o różnych cenach.
- Dada są ok, ale często wyciąga się więcej niż jedna.
- Pampers sensitiv uczuliły moją małą.
- Bobas osatnio zmienił zapach, który mnie drażni.
- Nivea w niczym lepsza od wymienionych wyżej, a cena dużo wyższa.
Było jeszcze pare innych firm, ale też nie byłam zachwycona. Teraz kupiłam najtańsze chusteczki w tesco. Zapłaciłam 3 zł za 73 szt i powiem, że jakość zupełnie nie adekwatna do ceny!! Dobrze nawilżone, wyciągają się pojedyńczo, trwałe. Są troszke mniejsze niż chusteczki innych firm i mają dość intensywny zapach. Ale ogólnie jestem z nich zadowolona.

Hej, Dziewczyny!
Co do chusteczek my używamy J&J bezzapachowe i sprawdzają się świetnie. No i tu nie są drogie, jak promo, to troche powyżej euraka kosztują. Mieliśmy też pampers, również bezzapachowe i też były ok. W Polsce używałam kilka razy biedronkowych i okazały się super. U nas nie ma wszystkich produktów wszystkich firm (próżno szukać choćby nivea baby), a niby Europa:( Tu w ogóle odradzają używanie chusteczek, tylko do wszystkiego waciki z wodą. Jeszcze w szpitalu dostałam solidny opr od położnej za chusteczki, bo chemią chce poparzyc dzieciaka! Po kliku zalanych przewijaniach i konieczności ciągłego grzania wody (bojler), nie ma innej opcji jak chusteczki.

Zakupiłam wczoraj Szczeniaczka-uczniaczka Fisher Price. (wersja angielska) Niestety przy zakupie nie zauważyłam, że z tyłu pojemnik na baterie na wierzchu, bo za mało materiału i rzep się nie domyka:(. Dziś zwrot, a raczej wymiana. Dużo dobrego słyszałam o tej zabawce, Miśka zweryfikuje czy pies wart był wydanych pieniędzy. Wiem, że dopóki nie usunie się security tagów, to gra w wersji demo tylko połowę piosenek, mam nadzieję, że będzie grać całe. No bo co to za nauka alfabetu do literki 'p'??

Ostatnia edycja:
szczeniaczka uczniaczka kupiliśmy w selgrosie po polsku Alexowi jak był mały ale więcej radochy miałam ja niż on jakoś zabawka nie przypadła mu do gustu i tak siedziała sobie na półce ale odkąd tylko dałam ją Kacperkowi to wszędzie go targa cieszy się jak szczeniaczek mu śpiewa no i wiecznie omyla mu uszy i łapki , nosek już niestety nie działa nie wiem czemu , a przy okazji mam pytanie jak wyprać taką zabawkę co prawda na opakowaniu coś pisało żeby przecierać wilgotną szmatką ale nie pamiętam za bardzo , a przecież samą wodą się nie wyczyści a jak użyję płynu to potem go nie wypłuczę a mały ciągle do buzi go wkłada i teraz co , macie jakieś pomysły jak czyścić takie zabawki

a co do chusteczek to używam tylko pampers zielonych od zawsze ,
a pieluchy kupowałam pampersy na zmianę z tymi dada z biedronki i tak na wyjścia i do spania zakładałam pampersy a po domu jak się bawił to dada aż kupiłam ostatnio pampersy w Kauflandzie za 26 zł bodajże 50 szt są bardzo fajne jak na razie zakładam je małemu na na noc i nic się nie sypie tak jak to zdarzało się z dada jak dlamnie są bardzo fajne i będę je kupować polecam

reklama
Taszka ja czyszczę dwoma szmatkami jedną mokrą z mydełkiem dla dzieci , drugą z samą wodą. Nawet jak nie zostanie mydło to dziecku nie zaszkodzi.

A jakiego szczeniaczka ty masz? U mnie nos nie działał wcale! Aż normalnie sprawdzałam przed chwilą hihi

Do góry