reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam..., odradzam...

O Dada słyszałam różne opinie, nie sprawdzałam. Zaczęliśmy od Pampers, teraz są Huggisy(zawsze trochę tańsze..) Te pierwsze wydają mi sie być trochę lepsze ale dużej różnicy nie ma. Polecam:tak: na skórę Bephanten uważam że jest świetny na otarcia, oliwkę Hipp bardzo ładnie pachnie i jest naprawę dobra, rowerek prowadzany wydający dźwięki dla w sumie dziecka ktore dobrze siedzi(dostaliśmy na chrzest i choć Mały jest trochę za mały to bardzo mu się podoba takie jeździdełko),mam nadzieję że wiecie o jaki mi chodzi .Odradzam:no: butelki Canpol babies i lovi, niestety ciekna, z kubeczkiem niekapkiem jest to samo, kurteczki z wąskimi rękawami-poprostu TRAGEDIA.

reklama
Polecam linie prodoktów Bambino Nivea baby i Hipp są rewelacyjne , emulsje do kapieli Oilatum:tak::tak::tak: Dada chusteczki super:tak: Odradzam oliwke J&J uczula i wysusza:no: chusteczki dzidzius strasznie suche:eek:

Dada chusteczki super:tak:Odradzam chusteczki Bobini malutkie i strasznie mocno perfumowane.

Polecam butelki "balonik" canpol babies z gumowym ustnikiem i uchwytami. Super się sprawdzają, mój Kubuś potrafi sam ją trzymać. Używamy Pampersów, Huggiesy niestety przeciekały:no:. Oliwka Bambino, dobrze się rozprowadza i ma ładny zapach.

Agnieszka1986 my jesteśmy przeciwnikami chodzików i nie kupujemy. Uprzedziliśmy też , kogo tylko moglismy żeby nam nie robiono takich prezentów. Za to mamy już siedzonko do karmienia. Kupiliśmy drewniane, rozkładane później na stolik i małe krzesełko. Na razie Antoś siedział w nim kilka razy , ale bardzo mu się podoba że wreszcie widzi wszystko z podobnej perspektywy jak mama.

Tez jestem przeciwniczka chodzików. Polecam:
- pajacyki zwłaszcza do spania
- laktator ręczny Avent (zero bólu)
- chusteczki Penaten albo johson ( w czteropaku tanio!)
- płyn do mycia top-to-toe johson albo płyn do kapieli z oliwką johson -rewelacja, nie potrzeba oliwki!!!
-mata rainforest fisher price
-bujaczek z wibracja
-frida do noska

a siedzonko do jedzenia zależy od wieku dziecka ja mam z regulacją oparcia i z funkcją bujania (2w1) polecam

reklama
Kupiłam na allegro krzesełko do karmienia arti - ma zdejmowana tapicerkę, pasy, regulację i później rozkłada się na krzesełko i stolik. Szymek jest zadowolony, że wszystko widzi z góry, a czasmi bierzemy samo krzesełko na trawnik przed domem. Zajmuje dośc dużo miejsca, bo nie składa się, ale to nam nie przeszkadza.
Z chodzikiem też mam złe doświadczenia przy starszym synku - kółko zablokowało się między listwą od płytek a dywanem i chodzik się przewrócił, od razu wylądował w piwnicy i teraz nie mam zamiaru go używać.

Do góry