reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam..., odradzam...

Ja polecam Fisher Price (mamy mate, bujawke,karuzele, wanienke i zabawki) z przyzadow do karmienia to tylko Tommee Tippee sterylizator, butelki, odciagacz, smoczki i w przyszlosci talerzyki i lyzeczki :-) Adas nie wykrywal roznicy miedzy karmieniem cyckiem a butelka bo ksztalt i elastycznosc smoczka emituja ksztalt piersi. A no i najcenniejszy nabytek elektorniczna niania Tommee Tippee, przyzad jest tak czuly ze slychac oddech dziecka, a do tego ma specjana mate sensoryczna ktora zalacza alarm jak nie wykrywa oddechu dziecka przez 20 sekund.
SureSound Ultimate Monitor - by Tommee Tippee
ja kupilam na ebay uzywany za ok 35funtow, zreszta wiele zeczy kupilam z ebay :-D

reklama
Wlasnie a ja kupilam te pieluchy Fitti, kurcze co za okropienstwo, zobacze ale chyba bedzie trzeba je wyrzucic
A wkladka do wanienki u nas sie super sprawdzila, i bodziaki obowiazkowo, wlasnie dzis nabylam 3 nowe sztuki:-)

Jeśli znacie ciekawe, sprawdzone strony sklepów internetowych gdzie można kupić ładne, tanie ciuszki dla naszych pociech oraz inne akcesoria- wymieńcie się tymi informacjami :-)

A ja się chyba skuszę na te pieluchy DADA z Biedronki- mam bardzo blisko domu. Najpierw sprawdzę jak sprawdzają się na noc :-)

Przede wszystkim polecam monitor oddechu:) W naszym przypadku bezcenny jeśli chodzi o nasze zdrowie psychiczne:):):) No i jeden raz zasygnalizował brak oddechu. :( Polecam na pewno śpiworek do spania. Do kąpieli zwykła wanienka, żadnych wynalazków, kupiliśmy fisher price za 160zł i leży na strychu, ale u Adas 13 sie sprawdziła, więc kwestia gustu. Bezkonkurencyjny jest w naszym przypadku leżaczek-bujaczek fisher price z wibracją. Polecam też karuzele pozytywkę nad łóżeczko i mate, mamy fisher price i się sprawdza. Do kąpieli Oilatum, do pupy sudocrem. Jeśli chodzi o ciuszki to pajacyki, body, śpioszki. Odradzam buciki, śliczne bluzeczki w rozmiarze 56 i 62 zakładane przez główkę i tym podobne, spodnie jeansy. Ładnie wyglądają fakt, ale zakładanie żal. . Żadnych pościeli i kołderek. Pieluszki tylko pampers sleep end play, wszystkie inne eksperymenty kończyły się kiepsko. Kwestia jedzonka tylko philips avent, butelki, smoczki, podgrzewacz i sterylizator sa rewelacyjne. Mamy również philips avent termometry z jednego zestawu i każdy mierzy inaczej, wiec nie polecam.

Ostatnia edycja:
Znalazłam ciekawą stronę: Pieluszkarnia - Dzięcięca Natura z ekologicznymi akcesoriami dla dzieci i nie tylko. Od razu pomyślałam o niemowlakach, które mają uczulenie np. na zwykłe pieluszki jednorazowe, lub na materiały z których szyte są ubranka (pomijając fakt, że niektóre ubranka mogąbyć rakotwórcze!)

a no pampersy tylko Pampers Baby Dry z aloesem (ale chyba w polsce ich nie ma :baffled: ) Oilatum i Nivea sensitive. Co do ubranek to nawet nie wiedzialam ze istnieja kaftaniki :-D w dzien body+skarpetki, na noc body + pajacyk (i znowu dopiero dowiedzialam sie co to spiochy :sorry2: ). W gosci jak chodzimy to body+koszulka+dzinsy (ale takie ciut za duze bo nie lubie jak w brzuszek uciska)+skarpetki. Buciki?? Nie rozumiem po co :dry: Sklepy to ebay.co.uk jezeli macie kogos w Uk to polecam zeby wam kupowal bo ceny sa zazwyczaj o 30-50% taniej niz na allegro.
Early Days czyli najtansze ubranka z Uk ;-), bodziaki sa ok, ale trzeba uwazac na te ktore sa cale w nadruku, moje dziecko sie poprostu poci w nich, kupuje tylko biale, albo takie z malutkim nadrukiem.

reklama
Do góry