reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/odradzam

reklama
kuleczka_ok ja też zamówiłam dwie piżamki z tej aukcji MUZZY nawet z tego samego typu co ty, tylko troszkę większe. ale póki co czekam, bo zamówiłam je dopiero wczoraj. pewnie dopiero w poniedziałek będą. ale mam nadzieje ze będę z nich równie zadowolona.

Kuleczka, ta pani na focie to jest rzeczywiscie swiezo po porodzie. Kazda z nas bedzie tak wygladac *day after*.
I tego sie trzymajmy

ten bepanthen (czy jakos tak) to jest to samo co Kluliczek napisał, że do tyłka dla dziecka używa?

Tak, ja uzywałam i na tyłeczek i na sutki. Nie zmywałam. Tylko trzeba pamietac, że chodzi o maśc, a nie o krem.

Melulu - ja też tak słyszałam, że sudocrem jak już sa odparzenia, nie wcześniej - koleżanka ze szkoły rodzenia taką informacje wyniosła :-) ale w sumie nie powiedziała mi, co na co dzień używać, więc pójdę za Waszymi radami ;-)

super - pomału zacznę listę tworzyć :tak:

Sudokrem stosuje na odparzenia, jezeli się pojawia. Na zaczerwienienia na poczatku bephanten a teraz nivea na każda pogode lub bephanten. Nie stosowałam sudokremu na codzień, to ze tak powiem, krem na wieksze potrzeby. Cos mi zreszta świta, że jakaś dziewczyna z forum stosowała tak i cos potem strasznie marudziła, ze głupio zrobiła, ale nie pamietam dokładnie. Mam pomrocznośc i skleroze ciążową.

AAA, u nas linomag sie nie sprawdził, ale ogólnie jest polecany.

Ostatnia edycja:
Teoretycznie z kremami do pupy to jest tak ze na zdrową skórę powinno się używać czegoś bardzo tłustego np. Linomagu Bepanthenu Alantanu i tylko w maści (to są mieszanki takich bardzo tłustych podłoży maściowych - wazeliny lanoliny lekobazy itp.) One mają za zadani natłuścić skórę i stworzyć taką warstwę ochronną zabezpieczajacą przed wilgocią z pieluszki. A np. Sudokrem czy Tormentiol powinno się używać w razie potrzeby bo one poza natłuszczaniem mają właściwości gojące. Tyle teorii a w praktyce bywa różnie bo dzieci miewają bardzo wrażliwe pupy :-p:-)

Zgodnie z bardzo dobrym pomysłem Kluliczka stworzyłam na początku tego wątku listę linków ze wszystkim, co polecamy lub odradzamy. Za ewentualne nieścisłości w podliczaniu opinii z góry przepraszam ;-)

Żeby nie zaburzać ciągłości dyskusji na innych wątkach, zamiast przenosić z nich posty na ten wątek, dodałam też do listy (wraz z linkami do naszych opinii tam, gdzie się one pojawiły) informacje na temat ciuchów z HappyMum (z wątku zakupy) i przed chwilą - na temat poduszki-węża do spania (z wątku nasze dolegliwości). W przyszłości, gdybym dodawała coś do listy spoza tego wątku, będę informować w osobnym poście.

Ostatnia edycja:
Melulu - super Ci to wyszło - jestem pełna podziwu! brawo!!

aha - ja też dodaję pozytywna opinie dla książki "co nieco o rozwoju dziecka" - tez ja kupiłam za Twoja rada i jestem bardzo zadowolona :tak:

reklama
Do góry